Our social:

14 февруари 2017 г.

AdoraBella и нейният избор на нестандартни валентинки.

Този месец в Картишок  гост дизайнер ни е Adorabella. Показахме ви част от нейните проекти в Любовното бинго, а ето я и днес, навръх празника на влюбените със подробна и  изчерпателна статия за нестандартните валентинки. Непременно я прегледайте - и си запишете проект, който да направите  за следващия 14... май например, защото за Любовта не може да има само един ден годишно.


Честит Свети Валентин, приятели!
Давайте два пъти повече Любов, отколкото искате да получите... Представете си колко по-прекрасен ще стане светът около нас, ако просто се обичаме - без страх, без предразсъдъци, без злоба, без задръжки… безусловно!
Защото наистина Любовта е най-важното нещо на света и това не е клише, това е Истината, която всеки от нас трябва да приеме и на която да се отдаде... Защото Любовта не е само платоническата, плътска Любов - ЛЮБОВТА Е ВСИЧКО! 'Любов' е нежната милувка на майката; 'Любов' е строгият поглед на бащата; 'Любов' е дразненето на брата/сестрата; 'Любов' е играта с домашния ни любимец; прекараното време, смеейки се с приятели; 'Любов' е хобито ни, Слънцето, Спомените.. Мечтите, Музиката, Страстта! ...
Любовта е всичко!!!

И без значение от това, дали сме съгласни с днешния празник или не, без значение дали е наш или чужд, няма нищо лошо да има един специален ден за Любовта. И е наистина прекрасно. Както по Коледа се усеща магията във въздуха, така не можете да отречете, че днес сякаш навсякъде прехвърчат сърчица, усмивки и купидончета.
Определено най-милият израз на Обичта Ви към някого не е предметен, а се крие в погледът Ви, но нека все пак в следващите няколко реда от тази публикация, Ви представя и някои интересни идеи за Св. Валентин, които намерих в интернет.


Започвам с кутията-смокинг на една много любима дизайнерка Gina K.
http://www.woohome.com/wp-content/uploads/2014/01/valentines-day-crafts-2.jpg

Изработката на самата кутия е изключително лесна. Снимките сами го показват - трябват ви само 5 сърца – 3 черни, 1 бяло и 1 червено. В зависимост от размера на сърцето ви, изрязвате основа за кутийка, с която свързвате готовият  смокинг и черно сърце за гръб. Един съвет от мен – гледайте височината и ширината на кутийката да са един и същ размер. Следва папионката, черни камъчета или перлички за копчета и .. имаме си смокинг за бонбони


Тази година бях най-впечатлена от картичките на дизайнерите на MFT. Винаги съм била огромен фен и се възхищавам изключително на минималистичния стил. И реално.. думите за тези картички са излишни – вижте само как с 2 думи казват всичко. Уникални са.
картичка ключвалентинкаhttps://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/16754550_10206189260890789_628982411_n.png?oh=fe5a038fae7802e53241673f2a704e11&oe=58A4F9DC


Следващите няколко снимки са на всякакви разнообразни проекти с формата на сърце. В случая съм подбрала колекция, в която преобладава шаби стила, в който цветовете определено са далеч от стандартните за празника, но пък забелязвам, че много дизайнери тази година наблягат именно на ментово  и бледорозово в своите валентинки проекти.
картичка сърцекартичка сърцекартичка сърцекартичка сърце


Следват линкове към проектите на Тим Холц – Бурканчета с лакомства и снимка и видео уроче за кутия-сърце, декорирана с мозайка от хартия (жесток урок!)


Тотален фаворит ми е и идеята за рамка за снимка – филмова лента. Влюбих се в идеята, като пристрастена съм към нея и определено е нещото, което най-много ми хареса да правя за този празник. Толкова ми харесва декорирането на този проект, че определено ще продължа и след празника. Уникален е. Ето няколко снимки, които намерих в интернет:
C:\Users\Зеноб\Documents\download.jpgC:\Users\Зеноб\Documents\download (1).jpghttp://4.bp.blogspot.com/-lqlUP8VXBlI/UYYt6O0qwtI/AAAAAAAACXg/NSZ4xImdJjo/s1600/IMG_0007.jpg


А това са и досегашните 3 мои интерпретации на този модел
adorabella


Лесна за осъществяване и все още интересна е и идеята за снимки на въженце в кутия (както ги нарича моя приятелка)
картичка за влюбени


Следва линк към страхотна експлодираща кутия - https://www.youtube.com/watch?v=aBbBqmwgA44


Винаги са били популярни кутиите със свитъчета от типа – "101 причини, поради които те обичам" и т.н. Аз да си призная, изобщо не съм им фен… ако има нещо подобно като подарък, предпочитам да бъдат мнооого по-малък брой причините, да бъдат наистина лично написани, а не свалени от интернет, и разбира се – да бъде поднесен по интересен начин. Ето един интересен вариант от ролки от тоалетна хартия - http://www.thejohnsonsplusdog.com/2017/01/17/cardboard-roll-mini-album-10-things-love/


Интересни модели на кутии –
sizzix valentines daysizzix valentines dayРезултат с изображение за sizzix valentines day


Схема за мини албум, подходящ за празника –


Mini album à déployer découpé dans une feuille 30 x 30 cm - tutoriel:
За първи път, когато видях тази картичка преди години, така ми влезе под кожата, че няма как да я подмина. Великолепна е - valentine's day card:
И още два проекта, с малко кафяво и черно по тях –
Reverse Confetti | Crushin' [Valentine's Day Tag]: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/16736558_10206189340692784_1570781463_n.jpg?oh=4a20453ae077b77b3ec994b8f985cdc1&oe=58A5192E
За финал ще Ви покажа любимият ми проект, който съм изработвала за този празник. Защото Любовта наистина е пътешествие. Тя е и начало и край.. Тя е слабостта на всеки човек, и нещото, което ни прави най-могъщите на света.. Любовта взима, Любовта дава… Всемогъща е, красива и велика, именно защото е Всичко.
Прегръщам ви и Ви изпращам сърчица <3 span="">
Мария Владимирова
AdoraBella
Защото красотата е начин на живот!
adorabella valentine cards