Our social:

13 юли 2017 г.

Ваканция: 5 гениални идеи за забавления по крафтърски с децата

 Свободно време, деца пощурели или скучаещи, това е обичайната гледка по време на ваканция! Но ако и вие, като нас Картишоците, обичате да включвате в ежедневната си творческа дейност малките сръчни помощници, които на драго сърце са готови да размажат мастилата, да смесят боите или да ви направят вълшебна паста от течното лепило и праха за пране ;), сега е моментът да вкарате тази свободна енергия в правилната посока. И за това, днес сме ви подготвили, 5 чудесни идеи как да го направите.
     Тип № 1: Натура е един от най-евтините и по мои наблюдения, приятни за децата варианти за изразяване на креативността. По няколко причини е и моя любима тема, първо разтоварване от ежедневното напрежение с разходка сред природата, която ни зарежда и ни вдъхновява, но най-вече ни сближава още повече с децата. При една такава разходка било в гората, край реката или по брега на морето, както обичаме да правим, винаги се връщаме с голяма съкровищница от камъни, пръчици, листа, мидички, пясък и всичко каквото е интересно и ще влезе в проект, това е втората причина. Третата, със събраните натур материали може да се създадат проекти за всеки празник и повод. 

камъчета








мидички




пръчици





   Тип №2: Също много любимо е рисуването с пръсти. Ако в първият момент изпитате ужас от идеята, това означава, че не е за вас. Въпреки това, ви препоръчвам да опитате заедно с децата. Заредете се с дебел скицник с бели листа или пакет бяла принтерна хартия и водни или акрилни бои, руло кухненска хартия и сте готови за старт. Оставете въображението ви да работи.

цветя



животинки




русалки



Не забравяйте и за изложба! Децата, а и не само те, обичат когато творчеството е оценено.

   Тип №3: Работа с прежди и различни видове конци. Един благодатен материал с който могат да се направят безброй неща. Ето няколко любими проекта:
         изплетете гривна, колан за дрешка или просто едно въже


тъкане на пано




ваза



    Тип №4: И ако все още преждата е пред вас добавете малко перли, тел и пера и направете с децата капан за сънища.




оцветете перата с бои




   Тип №5: Водата през лятото е едно от любимите детски занимания, а игрите с нея са безброй.

лабиринти от празни пластмасови бутилки


                                         рисуване чрез игра на Darts


някой рисуваме с четки, а други с водни пистолети


сапунени балони 




Това бяха нашите пет синтезирани и отбрани идеи за забавление по време на  ваканция, които аз лично с изключение на последната  съм изпробвала и гарантирам усмивки и доволни деца. Възползвайте се и споделете в коментар с коя от всички тези идеи сте се забавлявали най-добре! В  www.pinterest.com от където използвах снимков материал ще откриете още много подобни.
Ваканционни поздрави от 
мен Снежи и Картишоците!