Our social:

4 май 2018 г.

"Направи си сам" стойка за обици

Днес ще сменим хартиените проекти, които обикновено срещатате тук, с нещо по-практично.
Ще споделя с вас различни "Направи си сам" идеи за съхранение на обици. Сигурна съм, че почти всяка крафтърка има по-голяма част от показаните материали, така че ако ви се намират и обици, разпилени из къщата или кутийки, то изберете си нещо от следващите снимки и запретвайте ръкави.
Започвам с моето произведение, което е компилация на всички по-долу дадени идеи.
Основата е рамка А4 от Икеа. За гръб добавих цветна дизайнерска хартия, а мрежата е от един букет с цветя. Страшно удобно, защото има много и различни дупки, където мушкам обиците. Разбира се, ако носите обици с винчета не е толкова удобно. Но ето какво може да направите:
Източник

А ето и други идеи, които започват от рамка за снимка:


Източник
Източник и урок за избработката
Източник

Източник


А винаги може да си наредите любимите семейни ценности в прозрачни шишенца - да се пазят от праха и да им се любувате:

Дано да са ви харесали някои от предложенията по-горе. Ако пък вие сте измислили нещо по-оригинално, то на всяка цена драснете коментар тук.
Кат от Картишоците

Веднага след Кат се включвам и аз с няколко набързо направени снимки на моите декорирани  рамки, които си направих преди доста време. Използвала съм стари рамки от картини, на които придадох релеф с бяла структурна паста.След това боядисах отгоре с любимото ми тюркоазено и за да ги състаря и позитивирам релефа поизпилих отгоре за да прозира бялото. За да виси по тях цялата ми разнообразна (и отчасти правена от мен) колекция, използвах за обеците синджири със зъбни колелца по тях, които закрепих за рамките с декоративни кабъри. На долната основа завинтих кукички за герданите и допълних с няколко закачалки и халки за албуми на които си нанизвам гривните и пръстените.  
 
Рамките се закъчени на една малка и тъмна стеничка в тесния ни кордор, което прави снимането им почти невъзможно, но се нядявам да сте добили представа. Това всъщност е едно от малкото неща, което съм измайсторила за себе си, но е изключително удобно и практично и го използвам ежедневно, почти не излизам от дома си без да сложа някое бижу.
Кали от Картишоците

1 comments:

Toni каза...

Тъкмо навреме ми идва тази публикация! От сума време се каня да си спретна нещо, на което да си закачам обиците, че вечно са разпилени по различни кутийки. Запретвам ръкави скоро и ще показвам!