Our social:

3 юли 2018 г.

Stamparatus на Стампин ъп- новият незаменим помощник в печатането

Здравейте, приятели!

Отдавна не бях споделяла нищо в Картишок и да си призная с времето започна силно да ми липсва. И ето че дойде моментът на моето завръщане- нека да го посветя на пресите за печатане, толкова актуални в момента заради своята практичност и незаменимата помощ. 
За тях споменават Роси тук в своята публикация за помощниците при печатането, започвайки от акрилното блокче, както и Shme в своята публикация тук, описваща в подробности как се използват печатите в стъпки с  Misti Tool.

По-конкретно обаче аз ще се спра върху последния модел по дизайн на Стампин ъп, в който те добавят някои нови функции към тези на познатите ни преси до сега.

Какво е всъщност Stamparatus?


Със своите 20,3см х 20,3см пресата спада в графа практични, нито е много голяма, нито малка. С две отворени страни е за по-големи размери хартия.
Има си мека подложка за работа със силиконови печати, която може да се маха, за да се използва оразмерената повърхност с гумените печати.
Има два големи и много силни магнита, които намират място в задната част на дъската, когато тя не се използва. Чупливи са и трябва да се внимава да не ги залепяме един за друг, но се предлагат за закупуване и отделно, ако случайно някои има спешно нужда от нови.





Кое е по-различното? 
Плоскостите за печатане са 2 и се обръщат, което дава възможност за използване на 4те повърхности едновременно, а това ускорява процеса на работа, особено когато позиционирате всички печати предварително. 
Плоскостите могат и да се преместват на стъпки от по 2 см, което означава нови възможности и бързо печатане на например отделни повтарящи се елементи или бордюри.




Всичко, което ви разказах до тук, както и още някои съвети, може да видите в следващото видео на Стампин ъп. А демонстраторите от цял свят вече са разучили в подробности професионалния уред и споделят редица хитрости при използването му в клипчета в Youtube.
Самия уред може да видите на сайта на Стампин ъп тук ,а закупуването му става само чрез демонстратор. За допълнителна информация пишете ни на имейла ни: kartishoka@gmail.com.



И ако вече ви обърках в избора на преса, ето на какво видео попаднах- в него се сравняват няколко вида заедно със Стампаратус. Надявам се това да ви улесни




Желая ви усмихнат ден!
Софи