Our social:

23 юли 2018 г.

Двадесет необичайни сватбени букети

Лято е, топло, романично и влюбено. Хората се обичат и сватбите валят една след друга. А а сватбените  теми са едни от най-любимите на всички крафтъри. Дали е покана, украса, картичка - все е повод за разбуждане на онова кътче навътре в сърцето, където крием детката мечта за бяла рокля, високи стъклени пантофки и водопад от цветя около нас.
Точно за цветята ще става дума днес при нас.
Освен сватбената, другата ултра хипер мега модерна тенденция в тази посока е екологичната нотка. Как да опазим природата е тема на сериозен разговор, който едва ли има място в сватбения ни ден, но все повече пинтерест се пълни с нестандартни предложения за украси и букет от неживи цветя, за да предотвратим  бързата и ненавременна смърт на живите такива, особено през лятото. Не е нужно да си веган или краен зелен еколог, за да харесаш някои от нашите предложения по-долу.  Аз самата винаги съм била привърженик на "живите" цветя в декорацията и съм смятала, че "изкуствените" такива са ужасен комромис. Сега обаче виждам доста предимства на "алтернативните" сватбени букети.

- те не увяхват независимо от температурите навън

нестандартен букет за сватба

- можем да ги направим в каквито цветове ни хрумне. 

В природата сините рози не се срещат често, докато тези от хартия прекрасно подчертават морската ни тема.
Сини хартиени рози, дело на Кирилка Симеонова

 - цветята, както и букетите могат да бъдат направени във всякакви големини и размери:

Кирилка Симеонова

Кирилка Симеонова

Кирилка Симеонова
Букет за хвърляне от хартия, Крилка Симеонова

 -  запазването им във времето е гарантирано.

 Подбрахме колекция на български майсторки на тези прекрасни сватбени букети, с които всяка една булка би била незабравима и различна в специалния си ден:

Сатенени букети от Кирилка Симеонова:
Един букет от органза и перли:
Източник: kakicka.blogspot.com

Източник: kakicka.blogspot.com

Букет от цветя от коприна, правен от Изи /Isabelle's Mingle-mangle/


И няколко букета от фоамиран, направени от Мария Ганчева: MarieRaly
 
 
Хартиен букет правен от мен, Кат:
  И още няколко букета от прекрасната Vihra Rowe.


Сигурна съм, че има още много талантливи българки, които изработват такива букети - ще се радвам да се включат в коментарите под тази публикация. 
 В пинтерест, инстаграм и гугъл е пълно с още много идеи. Стига да измислите нестандартна тема, със сигуност ще намерите и нестандартни букети, с които да подчертаете вашата идея. Бъдете креативни, различни и незабравими!

Картишоците