Our social:

8 декември 2019 г.

Помпонени истории за Коледа

Тази публикация е специално за мама. Тя, заразена от моите хиляди начинания, също пожела да направи нещо мъничко и самоделно като подарък за внуците за Коледа.
 Както се досещате, мама е средностатистическа пенсионерка и покупката на скъпи крафт материали не е по джоба и. Още повече, че това е еднократно нейно желание, може и да не повтори. Помислих, разгледах тук там и предложих вариант с помпони. Все още си спомням как правихме едно време помпоните за мартенички, сега вече има специални уреди за различни по размер помпони, но все си мисля, че и с подръчни средства и забавни цветове може да се получи нещо сладко. Прежда се намира в почти всеки български дом, а ако не, винаги може да разплетете някой ненужен пуловер на сто години. Определено тук най-важни са цветовете - те отличават Коледните джуджета от Бабо-мартенските такива.


Източник


Източник
Източник
И ако като мен тръгнете с голямата кошница (да направите по едно човече за всички от класа на детето), то тогава е добре да видите тази идея за бързо правене на голямо количество помпони:
Източник
Работи безотказно, пробвах го на стола.
Източник

Източник
Източник


Източник

Изтествах лично голяма част от горните съвети. Толкова ми допаднаха, че ще ги правим на  работилничка в Картишок другата неделя /15.12.2019 от 11:00/ . Освен човечета ще шием и елхички и други играчки за елха,  така че веселбата е гарантирана, чувствайте се поканени.

Ако случайно се пристрастите /като мен и дъщеря ми/  и се заплеснете да правите повече помопони, отколкото е здравословно, едно няколко идеи за обици  с тях:
https://www.guidepatterns.com/diys-to-make-pom-pom-earrings.php

Коледен поздрав от мен,
Кат от Картишоците