Our social:

18 април 2020 г.

Организация на крафт кът

крафт местенце с мебели от икеаЗдравейте мили мои, В тези смутни короно-карантинени времена е модерно да си ходим виртуално на гости. Каня ви на едно бързо пътешествие до моя крафт кът, за да ви покажа каква организация създадох, откакто съм принудена да пребивавам наред хола. Преди съм ви показвала как се ширех в цяла стая и можех да трупам колкото си искам, но сега съм ограничена до една етажерка, бюро, няколко Икеа кошници и един гардероб, също от Икеа. Няма да споменавам за етажерката зад вратата на хола, големите хартии в стаята на дъщеря ми и няколкото кутии, на които просто не можах да намеря място. Нито ще говоря за преждите, платовете, глината, бижутата и цяло едно ателие на Картишок, в което съшо съм се разпростряла. На първо четене, седя в средата на хола и се стремя да съм максимално прибирана и подредена. Ето за това непрекъснато мисля идеи за по-добра организация на материалите ми, така че хем да са достъпни, хем подредени.
 Днес беше ред на малките хартиени  остатъци от стари проекти , както и безкрайните бели листчета от различни картони, които никога не изхвърлям защото от тях режа елементи, които после боядисвам с бои или мастила. Досега тези дреболии заемаха 2-3 кошници и стояха на няколко места, но днес реших да намеря по-добър начин за съхранение. Още повече, че от няколко дни се боря с една много хитра сгъвка, идеална за съхранение на какво ли не. Ще ви я покажа по-долу.  Така в процеса на подреждане започнах да си правя мини органайзери по начина, по който правим и албумите - тук корица, там корица и гръбнак, тук джобче... постепенно се оказа доста забавно и практично, защото разхвърляните хартии си намериха местенца и се оказаха по-достъпни отвсякога. Реших да ви споделя резултата, с уговорката, че със сигурност не съм открила топлата вода - подобни хитри идеи има много, но досега не ми е хрумвало да ги използвам.
 

Ако сте изгледали видеото, ще видите, че там ви показвам една оригами сгъвка. По принцип не съм фен на оригамито защото никак не ме бива в правите сгъвки, които са от особена важност там. Но този тефтер видях в инстраграм профила на We R Memory Keepers, марка, чиито почитател съм отдавна. Реших, че явно ще се използват тяхните идейни дъски и хитри приспобления и се вързах да го правя. Оказа се много по-трудно за такава, лишена от въображение и 3д виждане глава като моята. Но на вас може би ще ви е по-лесно, пробвайте го: 
Източник: тук
 Конкретните инструкции за сгъвката са тук: Клипче за оригами стъвката.
Както казах в пинтерест е пълно с различни уроци за подобни хартиени органайзери, можете да разгледате чудесни примери ето тук:
албум за снимки
Източник
Надявам се да ви е било забавно и приятно да ми погостувате, ще се радвам и вие да ме поканите да "видя" къта ви.

ваша, заключена софиянка: 
Кат от Картишок

1 comments:

Iqbal Saleem каза...

Kid kraft item and Victorian By Guide make are the best ones to browse. They are not difficult to collect and are made of durable development. Playgo and Victorian items by Guide specialty won't ever effectively fall and they give your kid wellbeing.