Our social:

28 април 2017 г.

Нека ни е цветно с....цветя от паус


Цветя, цветя, цветя,
 въпреки опитите на природата да отклони  пролетно ни настроение, 
при нас и днес ще е цветно и красиво, защото ни гостува феята на цветята от паус и това е Руми - Rumilina art&Hobby
Днес тя ще разкрие малките си тайни, които ѝ помагат да отглежда така красивата си и многолика цветна градинка. Ще ни разкаже за цветята, които правят картичките ѝ уникални и толкова разпознаваеми!

Привет на всички крафтъри!
Мили Картишоци, благодаря ви за поканата да гостувам във вашето цветно и творческо виртуално местенце! За мен е удоволствие да споделя с вас и всички, които сами изработват цветя за своите проекти едно малко уроче. Малко уроче, но за една голяма моя любов към цветята от паус. Той, Паусът е капризен и опърничав, но аз виждам през него, подчинявам го, оцветявам го, придавам му форма и вид и той разцъфва в неповторими, винаги красиви, ефирни, нежни и  различни от другите цветя.
И така, ето как ги изработвам:
          1.  Паусът, който съм използвала е 92 g/m2. Препоръчвам този грамаж, защото позволява по-лесна последваща обработка с инструмент за ембосинг и при напръскване с вода лесно може да се контролира видоизменението на венчелистчетата. 
       2. Изрязах си отделните листенца с шаблон за изрязване № 656640 Tattered Florals на SIZZIX, по четири броя за едно цвете, вие можете да изрежете колкото желаете в зависимост от това колко обемно искате да е то.


         3. С дистрес мастило mustard seed оцветих първо тичинката в жълто, за венчелистчетата основния ми цвят е spun sugar, защото най-много се доближава до цвета на роклите на ангелите, вторият е victorian velvet и за крайна обработка на върха на всяко листенце и леко отстрани iced spruce за малко контраст и в същото време да имам цвят от фона на изображението върху самото цвете.
 


          4. Обработвам всяко листенце с лек натиск, като внимавам да не скъсам пауса. При първите си опити може да скъсате някое листенце, но не се отчайвайте, трябва сами да усетите силата на натиска. Използвам крафтърски инструмент за ембосинг и мека подложка.


     5. С помощта на пистолет за топъл силикон (може да използвате и универсално лепило) сглобявам цветето.

               6.  Слагам го в шепата си и го пръскам с вода от спрей (продават ги в наливните парфюмерии) от разстояние най-малко 20 – 30см. Водата преди да попадне върху цветето трябва да бъде на облак, целта е паусът леко да се навлажни, а не водата да се стича по него, за да започне да се случва чудото. Поради това, че е хигроскопичен нашият материал ще поеме пръските от водата и ще започне да се видоизменя. Колкото повече вода поема, толкова повече ще се разрошва цветето, а цветовете на дистрес мастилата се смесват и се получават чудесни нюанси.
            7. Оставям го да изсъхне само или си помагам с уреда за топъл ембосинг. Винаги внимавам да не нагрявам отблизо, за да не потъмнее пауса.
           8.  Поставям тичинките, поръсвам тук там с Еiskristall и нашите Румилинки са готови – прекрасни и достойни да украсят всеки проект!

     А това е миксмедия картичката ми с ангели, на която ги закичих:
 

   Откъснах за вас букет от картички с цветя от паус от моята градинка и от тази на проведените работилнички в нашето магазинче в гр. Стара Загора и в гр. Пловдив.







Приятно творене и крафтърски поздрав от мен Руми Дечева /Rumilina/!


2 comments:

Plamnito каза...

Много приятно ми стана отново да чета Руми! Цветята са приказни -моите любими! Много вдъхновение и творчески успехи пожелавам на всички!

Unknown каза...

Благодаря, Плами!