Our social:

19 юни 2017 г.

Нов прочит на старата книга или как се прави Altered art book


Днес ще ви разкажа и покажа (в снимки) как да си направите altered книга.Не е трудно, не е сложно, само опитайте! Истината е, че когато започнете, няма да искате да спрете, за да изсъхне! Забавно е!

И така.. Да започваме.
Първо обработих  книгата като я покрих с гесо.



След това подредих различни материали, които да използвам за обем и височина: гипсови фигурки (не изхвърляйте счупените - аз точно такава използвах тук), дървени елементи, два броя големи кламери, музикален ключ от бирен картон, още части от дървен гердан и части от часовник. След като подредбата ми хареса, снимах с телефон и бях готова да започна осъществяването (най-хубавата част).

Използвах стенсил и кракъл паста за начало върху гесото.
След това подготвих елементите от картон и дървените елементи с acrylic primer (тъй като те имат височина е по-трудно да се направят изцяло бели след като се залепят).




За структура реших да използвам 3D пудра смесена с малко акрилна бяла боя и да нанеса с тампон. След като всичко изсъхна, залепих с 3D гел и на места добавих едри мъниста (също остатъци от гердани).
Много отдавна все не идва ред да си поръчам или да си взема от някъде стъклени кабошони. Обаче тъй като много ми харесва ефекта им реших да си направя заместител със силикон.
Е, резултата не е потресаващ, защото моите нямат тази височина която търсех, но свършиха добра работа. Добавих и тях.


И така след като всичко бе залепено, оставих да изсъхне.
Следващата стъпка беше да намажа всичко с бяло гесо. Няколко пъти, докато побелее.
И тогава започна експеримента с цветовете. Аз имах готова палитра, но всеки може и сам да си избере цветовата комбинация.
Използвах всичко налично: акварелни бои, пастели, инка голд, бои металик, течни перли...всичко!



Когато нещо ми изглеждаше не както трябва - поправях.
Мисля че в този стил грешки няма.Важното е да се забавляваме!


Ето и завършената книга.

Никак не е трудно, опитайте и вие. Все ще намерите някоя ненужна книга у вас. Ще ви чакаме в текущото предизвикателство на Картишок Микс Медия:

ММП 23: Altered Art/Промени предмета