Our social:

7 юни 2017 г.

Изкуство от метална кутийка

Ето ни отново тук, този път с една много интересна тема - състаряване до пълна промяна на предмет. Ще ви покажем как Снежи(bejko) превръща празна метална кутийка от карти в красива декорация за стена.

Altered Art

е стил, течение в изкуството, в което авторите умело и с вкус използват старинни предмети, като стари снимки, копчета, дантели, тел, стари писма и всичко, което може да се изрови от скрина на баба.
Ако нямате такива под ръка, може да се възползвате от съвременните средства за състаряване и също толкова добре да придадете на желан от вас предмет един по-стар, винтидж стил.
За да ви покажа, че това е напълно възможно, направих моят втори опит (първия може да видите тук)  и преобразих в четири стъпки една метална кутийка от карти!
Започвам с набора от материали и инструменти, които  използвах.
А това е кутийката.

Първа стъпка:

Тампонирах със  пластичен кварц от двете страни, както кутийката, така и нейния капак и оставих да изсъхне. Кварцът  придава чудесна грапавина и съхне сравнително бързо.

Втора стъпка:

С Distress paint и пастел минах по ръбовете и във вътрешните ъгли. Размих цветовете с малко вода и четка за рисуване.

Трета стъпка:

За да получа патина ефект използвах, както виждате кафява вакса за бронз и син мус с метален отблясъм.  Мусът може да се нанася с пръсти, кърпичка или размива с четка за не толкова интензивен цвят. Това може сами да определите.

Четвърта стъпка:

Идва ред на  елементите, с които ще декорирам. В случая старата снимка заменям с винтидж печат на Тим Холц и допълнително го състарявам с така познатата на всички дистрес техника. 
Преди да започна с декорирането, свързвам вече пробитите  основа и капак с тел, но вие може да използвате халкички, канап и всичко което е подходящо и ви е под ръка.
Малките елементи подреждам и комбинирам с дантела, лента от плат, копчета и за разкош малко хартиено цвете. Последните акценти са нанасянето на малките перлички и кутията ми е готова.
От мен - успех и до скоро!
Bejko

Надяваме се да Ви бяхме полезни! А ако решите да последвате урочето на Снежи в тези няколко стъпки, ще сте вече готови с проект за новото ни юнско предизвикателство в

Картишок "Altered Art или Промени предмета"!

Картишочките