Our social:

16 октомври 2013 г.

Рецепта за сняг

 Рано е да бистрим зимата, снегорините и готовността на общината за първия сняг. Но и това ни чака, така че е добре да бъдем подготвени. Изтупайте от праха ботушите, извадете палтото да ви е под ръка и най-важното - купете си пяна за бръснене!

 Хич не се и подсмихвайте. Сигурна съм, че на крафтърския рафт винаги имате бяло ( ученическо му викат по английските блогове) лепило, а аз му викам Ц200. Обикновено ми се намира в големи разфасовки тип кофи и се използва доста често. Та  ще си правим сняг, този път по нова рецепта.
 Миналата година ви споделих за една паста, отново домашно правена, която смело мажех по елхичките. Пастата ( боя, лепило и сода за хляб)  използвам и до днес, но по-скоро в някои други видове проекти, където нанесена през шаблон дава релеф. Другия ми опит за забъркване на отвара от бели течности беше по повод еФтино гессо за грундиране ( латекс, лепило и бебешка пудра).И от нея съм много доволна, чудна работа върши и се получават интересни резултати в съчетание с дистресите.
 Но да си дойдем на думата за днешния сняг. Той е бял, пухкав и мирише добре.
Видях рецептата из пинтерест и снощи я изпробвах. Равни части пяна за бръснене и лепило. Моето в случая е за дърво, но може всякакво бяло лепило тип Ц200. Много ме притесняваше дали ще изсъхне въобще и дали ще си остане такова пухкаво. Изсъхна си най-добре, втвърди се но си прилича на истински сняг, поне в моите очи. И в тези на изтормозените ми колеги, които днес идваха за становище - пипаха, мирисаха, оглеждаха.... Едната колежка си записа съвестно рецептата, само дето не и станало ясно пяната мъжка ли да бъде или женска???
Аз купих най-евтината възможна, не съм гонила миризма на мента и евкалипт, но да знаете, че ако женската е розова хич  няма да подхожда на снега! 


Желая ви вещерски умения в забъркването на домашните отвари, а колкото до снега - предпочитам засега да го гледам само върху картички, вместо да ми мокри новите ботушки. Лека и бяла ...нощ от мен
 Кат от Картишоците.

6 comments:

BEARKIS каза...

Айде на идеите,днес ще търся пяна!И друга идея има снея,амма чакай да намеря време да ти я споделя!!!:)))

Pepi каза...

ейй интересна идея, дали ще стане нещо ако се пробвам с крем (вместо пяна) за бръснене??

Plamnito каза...

Кати, Кати - отново впечатлителна и с настроение! Благодаря за споделените идеи!

Kati каза...

Пепи, не ми се вижда да стане с крема, защото пяната е по-пухкава, но пък не претендирам да съм веща в бръснарските истории :) така че може да пробваш с мъничко.

bejko каза...

Аз още утре ще изпробвам пяната на мъжо...:)Благодаря ти за рецептата!

Unknown каза...

Благодарско =)