Our social:

12 ноември 2013 г.

Идеи за направата на коледни звезди.


Дойде му времето, няма как. Ще трябва да цъфнат тия прочути коледни звезди, поне по Коледа ако не през лятото. Миналата година хич не ги харесвах и не използвах нито една в проектите си, но времената се менят и по някакъв мой си каприз, тази година съм им твърд фен. И понеже нямам машинка с която бързичко да си ги режа, се заех да видя как мога да си ги направя с подръчни средства.
Първото за което се сетих, е че Кали имаше чуднично уроче по темата. Ето го и него
KalySto:  как да си направим коледни звезди
Много лесно изглежда, стига да си имате пънч листо, а аз нямам такъв в малката си колекция. Продължих търсенето и попаднах на Крокотак, които обикновено дават идеи, изпълними и от малки деца. Обаче ми се сториха много големи за картички тяхните звезди, а и пак си трябва рязане на ръка.
Тогава подходих по обратния начин ( нали знаете, хвани мързеливия на работа, че да те научи на акъл) и се запитах какво искам да използвам. Отговорът беше  простичък - пънч цветенце с 5 листа. Казах им на гласовете в главата ми да мирнат малко и сътворих първите си за тази година коледни звезди.
 Много са лесни. Изрязвате си с пънч цветенце от червен картон, после с помощта на пинсета го понатискате тук там, и особено в основата и горе връхчето (затова е добре да е картонено цветенцето ви, че по-лесно да задържи форма). След като направите две три такива стиснати цветя, идва ред на листата. Те на теория трябва да са по-големи, но в нашия случай шеф Мързел каза, че и така са идеални. Направени са от зелен картон, същия пънч цветенце и само малко са им резнати краищата с къдрава ножица. Може да сложите повече от едно зеленичко - зависи от вас.
След като имате всичко,  сглобявате вашата коледна звезда, слагате по-средата тичинки ( като мен) или пък перлички или братс и готово.Краищата на коледната звезда може да намацате с брокат за да блещукат в коледната нощ.


Вашата Коледна звездица:
Кат от Картишоците.

3 comments:

Toni каза...

Точно тия дни се заех и аз с направата на първата си Коледна звезда, но имам само пънч листо. Проблемът е, че емялък. Звездата стана много миниатюрна (става за АТС), но по-големият проблем е сглобяването на това нюню. Нямам пънч цветенце...ще продължа да дерзая...все пак благодаря за урочето.

honey_bunny каза...

<3 Моята изобретателка! :) Страхотно уроче, Кат! Ще се пробва, ама с пънч цветенце с 6 листа :D че нямам друг. С листото вече се пробва... :)

smiles каза...

По ирония на съдбата това е единствения пънч, с който разполагам! Със сигурност ще пробвам, но като се има предвид, че аз тоя пънч си го купих за да си правя разички...пък розичките не са факт...не гарантирам, че ще се получи...Но благодаря от сърце за идеята!!!