Our social:

21 ноември 2013 г.

Как да добавим Pin it бутон.

Здравейте сладурки,
по молба на Тони ( Точица) ще се опитам да преведа на разбираем БГ език тази статия за слагането на Pin it бутон в блога ви. Аз лично не съм пробвала точно този начин, а доста по-сложен, но този ми се видя най-разбираем от предложените от авторката. Още повече, че той е официално поддържан и от самия Pinterest. Но да карам по същество.
Приемаме, че сте нов потребител и не се пробвали досега да слагате някъде из шаблона на блога си код за Pinterest.
Това, с което започваме е съхраняване на сегашния шаблон на блога в случай, че нещо се обърка. Менюто е шаблон, в горния десен ъгъл има бутон:
"Създаване/възстановяване на резервно копие". Записвате си го някъде из компютъра ( добре е да запомните къде точно го слагате).
След като сте се подсигурили против грешки, може да започнете редакция на шаблона.
Пак в шаблон,  бутон  "Редактиране на html кода." Като ви се отворят едни много и дълги букви, скобки и каквто се сетите там още кликвате някъде между тях ( внимателно, без да ги настъпвате, все едно ходите в леха с домати)
После натискате ctrl+F за да ви се появи поленце за търсене. В него пишете думата "body". Още по-добре, ако го облечете това тяло в няколко чифта кавички и знаци, ето така:
След като изпишете търсената дума в поленцето, давате enter и умния редактор скача право отгоре върху търсената дума.
Сега следва същинската част - точно над <боди>
трябва да вмъкнете следния код:
После да си съхраните шаблона ( хубав оранжев бутон наречен "Запазване на шаблона" ) и това би трябвало да е всичко.
 Има още някои хитрини на тема как да премахмем бутона от някои картинки, които не искаме да бъдат заковавани, но това е тема на друг разговор.
 И вместо финал, да вмъкна че се забавих с тази статия, защото се наложи да проучвам надълго и нашироко как да вмъкна html код в публикацията си като текст, така че да може да го видите и да си го копирате. Около 99 пъти се мъчих и глупавия блогър все го възприемаше като команда и изпълняваше написаното, но накрая седнах и издирих хитър начин. Ако ви интересува какъв е - ето тук можете да прочетете.
По време на странстването си намерих и друга полезна статия - с десетте най-използвани html tags. Стори ми се доста добро четиво, така че може да ви го споделя и него тези дни.

Скобички, код и много усмивки от мен:
Кат от Картишоците



7 comments:

Toni каза...

Ех, благодаря, че си сдъвкала и изплюла информацията заради мен :). Надявам се, че сега ще се справя, но аз съм способна, та да видим...а уж не съм блондинка!?!

BEARKIS каза...

Мноооого полезно,благодаря,Кати!Ще подходя твърде внимателно:))

krechi каза...

Мерси за инфото, дано да го добавя.

DreaMe каза...

Не се получава - при мен "body" излиза вързано за цял ред и ако го постна преди този ред нищо не става, а ако го постна непостредствено преди него ми дава грешка !

DreaMe каза...

Опааа - получи се обаче - малко уточнение: това изписване на body трябва да е точно както сте го показали, никви кавички не бива да се добавят ... ....с кавичките показва друго и явно не му е там мястото :D.
Мерсаж

Kati каза...

Радвам се че сте успяли.

Unknown каза...

Кате,все не ми оставаше време да го пробвам,но вече съм с бутон в блога,за което ти благодаря много!Обяснила си съвсем точно,и стана лесно от първия път!Сърдечен поздрав!