Our social:

25 май 2014 г.

Как да си отпечатваме надписи чрез WORD в 5 бързи стъпки

Помните ли когато си писахте дипломната работа? Вярно, че беше преди двадесет години :) но и тогава имаше WORD. Сега е станал по-красив и уж по-функционален, но аз все пак предпочитам да си правя списъка с покупките в ексел. 
Но за надписите, както и за дигиталните печати ми се случва да отварям word. Много се ядосвам когато не успявам да си наглася надписа да ми излезе точно там, където съм си намислила че му подхожда. По тази причина рядко печатам надписи по картички, а още по-рядко правя изчистени картички. 
Но всичко по-горе важеше до преди 3 дни, когато ненадейно попаднах върху чудесно уроче в нета как да си отпечатаме надписите без стрес и туткане.  За съжаление загубих линка към блога с оригиналната публикация, така че карам предимно по памет. Очевидно не е толкова трудно, щом и блондинка като мен се справя.
Стъпките са няколко и леснички. 
1. Решавате какъв размер ще ви е основата. Да вземем за пример 10/15 като по-разпространен.
Отивате на Page layout/ Size и му задавате размер на страницата да е широчина: 2*10=20 см и дължина 15 см. 
2. Продължавате пак тук с настройките: секцията е Marin/Тop= 0, left =10 см, right=0, bottom=0
3. За по-голяма прецизност си пускате от View/Ruler . Аз дори си пускам и Gridiness за да се ориентирам по-точно къде да ми е текста.
4. Дотук сте си напаснали размера на основката. Може да пишете директно така. Но аз предпочитам да вмъкна един Insert/ Text box.
5. Сложили сте си кутийката където искате, остава само да напишете или копирате текста в него и сте готоови.

 Разпечатвате смело на по-дебел картон, прегъвате, слагате едно цветенце и ето ви  - изчистена картичка без много усилия.
Направих ви два файла показно, но нямам идея дали настройките за предпечат ще се запазят. Ако не ви е ясно - питайте да го обяснявам в нормално време от денонощието, че в 2 през нощта вече всичко ми се слива.

размер  10/15

размер 13/18
Поздрави от мен,
Кат от Картишоците

5 comments:

Plamnito каза...

Много полезно и ново за мен, а уж все във Word стоя - блондинката в мен няма да умре. :)
Страхотна си, Кат!

Stefi каза...

Благодаря ти, Кати-ще пробвам задължително - въпреки, че винаги подхождам доста резервирано към този вариант, защото и аз вечно размествам нещата....

bejko каза...

Аз успешно си инсталирах пин бутон по твоите инструкции,сега ще изпробвам и това на всяка цена:)

Kati каза...

Пробвайте и ако някоя стъпка ви затрудни, пишете тук и ще я преборим заедно.Аз много се изкефих като видях колко е лесно и колко добре става - ще покажа по-нататък и картичките, които направих така.

Valarie каза...

Супер як урок. Много благодаря. Аз попринцип рядко използвам Уърда, повече се мъча с Фотошоп и си е верно тормоз... Ще пробвам тази хитринка някой път.

Поздрави и усмивки.