Our social:

9 февруари 2015 г.

За Джиджи: „Не искам да се цапам” не е причина.

Мила ми сладка Джиджи,
Искам да ти поговоря за оная работа с цапането.
Само заради това, че няколко клети човека /в това число и моята скромна особа/ се мажат до ушите като изработват нещо, не значи, че то винаги е свързано с разхвърляне, цапане и бъркотии.
Всъщност изобщо може да не е така.

Подозирам, че точно заради това впечатление жанра микс медия звучи парализиращо и страшно за някои хора/ сред които и твоята нескромна особа/. Тук е мястото да споделя, че според мен няма нужда да променяш НИЩО в изградения към момента уникален и само твой творчески почерк /стил/. Идеята да е да надградиш, да добавиш още НЕЩО към него.
Простичко казано, работи си нормално както винаги, просто излез една крачка встрани от очертанията. Ето и няколко НЕЩА, които ще броим за крачка: 

--развали някоя от божествено оцветените ти с моливи картинки като драснеш тук и там с химикалка.
--смеси акрилни или акварелни бои с моливи, дистрес мастила или металик маркери. Добави точки, чертички и други подобни. Щом си смесила техники, значи имаш микс медия.
--Направи си собствени фонове с маски и печати – това го можеш уникално добре.
--Приложи горните в една тетрада с бели листчета. Ето ти го арт журнала. 

Като цяло дали ще се изцапаш или не зависи основно от играчките, с които си избрала да си играеш. Някои хора /като мен/ се цапат всеки път като използват мастило и печати. Други /като теб/ просто внимават повече. Ясно е, че ако „рисуваш” с боички и пръсти вместо с четки /щото е по-лесно/ ще си малко мръсна. Но не се оставяй моите намацани пръсти да те плашат. Твоите ще си останат чистички. 

Разрови си шкафа и виж колко различни неща използваш при всяка своя картичка – плат, панделки, цветя, мъниста, пайети, копчета, брадс. Добави малко гесо, някой и друг печат и хартия върху едно платно и направи добрата стара картичка в малко по-различен формат. 

И още нещо – както сме казвали и преди, микс медията няма чиста дефиниция. Всяко смесване на техники и средства се брои. За всеки влак си има пътници, просто моя влак е товарен междуселски, а твоя - луксозен влак стрела. Важното е да има машинист, който да кара влака напред. Посоката няма значение! 

Твой ред е. Поеми топката и се включи в She art предизвикателството.

1 comments:

Plamnito каза...

Кат, страхотна си!Толкова нежно и примамливо си го обяснила, чак се огледах какво има в кутиите ми! Очаквам с нетърпение отговорът на Джиджи!