Our social:

16 ноември 2015 г.

Сладкарските бои в картичките (видео).

Здравейте малки и големи Картишоци,
днес ще си говорим за най-новата ми страст – боите на прах. Явно не са нова мода, защото ето тук прочетох, че Brusho paints били съществували от 50 години насам. Но пък в България все още ги няма, въпреки, че едно пиленце на име Бо ми подшушна да чакам до края на следващата седмица.
IMG_4409Та, може да не са нови боите, но пък напоследък са активирали рекламната си кампания и ги срещаме навсякъде – при любимката на всички ни Jennifer McGuire, при Heather и нейните изчистени еднопластови картички


Работата с тях изглежда толкова лесна и забавна, че нямаше как да не поискам и аз. Отдавна ме влече ефектът на размазано петно постиган само от професионалисти в брашна, но въпреки наличието на дистреси, джелатоси, водни боички, акварелни пастели и моливи не успявах да го докарам до момента.
Та, започнах да мисля с какво мога да заместя боите на прах, които видях в клипчетата и съвсем логично (и комбинирано с едни украсени курабии, които правих) се сетих за сладкарските ми бои. Късмет е, че те дори са в подобни малки бурканчета с гумени капачки така че не беше никакъв проблем да пробия две три дупки отгоре на капачките им да действам.
Лесно се работи с тях - поръсваш като със солничка и после спрей с вода за да ги активираш. Или другия вариант - мокриш първо хартията  и после солиш.
IMG_4355
За последната седмица мога да се похваля с две напълно готови странички в журнала и две започнати. Също така безброй започнати и дузина завършени – при това изчистени!! картички.
IMG_4400
IMG_4392
IMG_4375
karthishok

 Ето едно бързо клипче, което заснех днес за вас за да ви покажа как и какво може да правите с въпросните прахчета.

Бързам да изброя някои недостатъци на този вид "изкуство". Ако хартията ви е тънка, боите попиват и се виждат и на гърба.
Както и с останалите бои на водна основа - една капка вода и се връщате в началото. Това може и да е недостатък, но улеснява коригирането на грешките. За фиксиране на акварелни творби прочетете тук. 
 База за сравнение ше имам чак след доставката на оригиналните прахчета, така че очаквайте продължение. А дотогава - пробвайте и вие и ни покажете.

А за финал – ето една колекция в пинтерест за вдъхновение : https://www.pinterest.com/moniquefeeley/card-making-brusho/

Кат от Картишоците