Our social:

4 ноември 2015 г.

Spectrum Noir Sparkle Pens или малко брокат понякога не е излишен... 2 част


Привет от мен, Кали !

Днес продължаваме с темата за брокатените четки / маркери. Вчера Росалинда ви запозна с Wink of Stella Glitter Brush, а днес аз ще ви представя алтернативата на Европейския пазар - Spectrum Noir Sparkle Pens. Те са производство на Crafter's Companion и са най-новото отроче от цялата им семейство средства за оцветяване. В Англия са налични от началото на месеца, а в щатите още предстои да бъдат представени.

Технически това са четчица с резервоар, което съдържа водоразтворимо мастило с много фин брокат. Могат да се използват самостоятелно, в комбинация с акварелни маркери или като завършващ блещукащ ефект. Единственото забранено нещо е да потапяте самата четчица директно във вода, защото това може да повреди формулата на боичката.


Аз подходих с лек резерв, защото колкото и да обичам броката той трябва да се използва умерено. Тук обаче не говорим едри блескулки, а за едно фино и леко проблясване единствения проблем, на което е, че доста трудно се улавя с фотоапарат.


За сега Spectrum Noir Sparkle Pens могат да се закупят в два варианта - в седем комплекта от по 3 маркери в различни комбинации. Едната от тройките съдържа само четчици с прозрачния глитър, който може да се използва върху оцветени с всякакви други медиуми и дори готови картинки. Това би бил моят първи избор ако искам само да пробвам, но ви предупреждавам, че има голяма опасност да се влюбите безвъзвратно.

А другият вариант са двете големи куфарчета от по 12 цвята, като във всяко от тях освен 10 цветни маркера си има и по 2 прозрачни.

Комплект "Пролет, лято"
Комплект "Есен, зима"

Може да прочетете още информация тук - About the Spectrum Noir Sparkle pens,
а също така и да разгледате и двете (за сега) урочета - Four Ways to Use Spectrum Noir Sparkle Pens и Coloring a Butterfly with Spectrum Noir Sparkle.

 А за финал ви показвам и малкото видео, което направих за да видите целият този блясък. Снимах го вчера късно, но на изкуствена светлина блескулките се виждат доста по-добре.

А сега ви пожелавам изпълнен с цветен блясък ден,
Кали за Картишоците