Our social:

18 септември 2016 г.

Акварелни техники и мастила

Здравейте приятели,

със сигурност има сред вас такива, които много искат да изпробват акварелните техники, но просто се чудят от къде да започнат. Нека ви подскажа: първата стъпка се крие в близкото ви крафт чекмедже- мастилата! Така че вадете дистрес мастилата, Стампин ъп мастилата или други, които имате, но не забравяйте, че трябва да са на водна основа, за да реагират с вода. Другото, което не трябва да пропускате в никакъв случай- акварелен картон. Може да го откриете почти навсякъде, от крафт магазина до Джъмбо или дори в кварталния супермаркет, от където наскоро и аз се запасих с блокчета.

Youtube е препълнен с клипове за акварелни техники, които може да използвате в картичките си. Хубавото е, че картичките стават бързо и въпреки изчистения стил гарантират Уау-ефект.

Подбрах за вас няколко клипчета на Stampin' Up! демонстраторки, за да ви вдъхновя да експериментирате по темата. Ще се радваме да видим вашите картички в нашето текущо предизвикателство Акварели http://kartishok-challenges.blogspot.de/2016/08/15-watercolor.html Щедрата награда този месец е предоставена от Крафт нещица.
Желая ви приятно гледане.

P.S.: За малко да забравя- гр. София, 22.09,  бул. Черни връх 47 от 10:30 заповядайте на Кръжок Картишок, където ще творим на тема Акварели. Подробности и записване четете тук  http://www.kartishok.com/2016/09/kartishok-club.html