Our social:

22 септември 2016 г.

Сбирка No 1 на кръжока ни - репортаж в снимки

Привет Картишочки.
Обещах да напиша репортаж от нашето събиране за да могат всички, които не успяха да присъстват, да усетят емоциите. Ето го и него, с много снимки, които сами говорят.

Началото:
Аз /Кат/ трябваше да съм в Местенцето на Картишок в 10:00 за да мога като добра домакиня да украся масата, разопаковам торбите материали и сложа кафенцето.

 И въпреки, че като по чудо успях да се занеса на време, то съвсем не бях първата пред вратата. Ентусиастите даже потропваха нетърпеливи да започнем. Кафето отстъпи реда си на весели поздрави, запознанства, охкане и ахкане, домашни курабии и цяла маса отрупана с материали.
 Преобладаваха разбира се акварелните средства - от детските водни бои до скъпите крафт марки като kuretake, prima, дистрес маркери и мастила, zig маркери, prima  пастели, brusho crystal пигментни бои на прах, джелатоси, Ван Гог бои, моливчета разни, тушове и какво ли още не. Количеството материали на масата беше достатъчно за цяла армия въоръжени с желание и идеи крафтъри.
И това е без да споменавам печатите, шаблоните, пастите, цветята и другите дреболии, които съпътстват всички крафт творения.
Идеята на тези сбирки е  точно такава - добри другарчета /Картишочки/ да споделят новите си играчки  с други добри другарчета /Кръжочки/. Така освен да се научи нова техники и нещо полезно, човек може да се убеди дали дадени материали са подходящи за него или не.


После дойде Бо /b-wow.net/ от любимото ни магазинче Крафт Нещица. Тя донесе цяла кошница изненади - награди за нашите участници в кръжока. Благодарим ти Бо,  за подаръците и за милия жест.
 Имахме си и мъже наоколо, но те бързо се разбягаха заради шума, който някак си винаги се ражда на сбирка, в която има 10+ жени. Остана ни само един, за цвят и утешение:

А що се отнася до нас, квачките, то ние успяхме да обменим идеи, да научим по нещо ново, да се порадваме на новите благинки и да намацаме яко пръстите си с цветни петна. Някои си тръгнаха с готова картички, други бяха предимно зрители, трети ни подариха творбите си за да ги окачим на стената за вдъхновение. 

 Имаме си и детски творби - джелатосите са идеални за рисуване на цветни къщи и блокове, а с помощта на  една сламка могат да се направят толкова забавни неща.
 
 

 Мигито също дойде и ни донесе цяла торба страхотни печати. Влюбихме се единодушно в най-новият и сет - невероятно красиви есенни листа. Обещавам, специално ще ви го покажем  в Картишок.


Мога да пиша и показвам още много, защото за 6 часа се случи какво ли още не, но спирам дотук.
Вместо финал ще ви покажа ухилените ни физиомии - мисля те казват достатъчно:




 Останалите снимки са тук.
 Много благодаря на всички, които избраха да прекарат празника си с нас. Надявам се и на тях да им е било толкова забавно, колкото и на нас. Със сигурност ще го повторим, защото една от най-хубавите страни на творчеството е споделянето и общуването със себеподобни. Както съм казвала много пъти - добре е да знаем, че не сме сами в лудостта си :)

за вас коментира:
Кат от Картишоците.








йхгйдхф

1 comments:

BEARKIS каза...

Поздрави от мен, на компанията!!!някой ден ще се видя с всички, надявам се,за да доълним лудостта!Засега само прекрасната усмивка на Мигито имам наживо!Хубав ден,Кат!!!