Our social:

21 декември 2016 г.

Коледен етикет


Знан,ч е останаха само броени дни до празника и за това днес ще ви покажа едно от нещата, които правя по Коледа, даже повече от картички - коледните етикетчета. Намирам ги за много полезни, защото ги използвам по предназначение – да украся и надпиша подаръците за близки и приятели. За това днес ще ви покажа как бързо и лесно да си направите коледен таг като за целта ще оползотворя и разни остатъци от коледни дизайнерски хартии.

Необходими материали:

  • Оцветена картинка - тук съм използвала едно от сладките момиченца на Мо, но ако не сте по оцветяването може да си принтирате и изрежете някакъв друг централен елемент – снежен човек, дядо коледа, меченце  и т.н.

  • Основа за тага с размер какъвто ви харесва или каквото парче ви се търкаля из чекмеджетата.

  • Едно парченце бял картон за рамка и няколко занежени склона, които може да си изрежете и на ръка.

  • Едно по-голямо парченце дизайнерска хартия за основа лицевата част на тага и всякакви остатъчни парченца за гърба. Тук съм използвала едносантиметровите ленти, които почти винаги ми остават, когато правя 15/15 см картички. Единственото условие е да парченцата да  се комбинират цветово.

Първо си подреждаме лицето на тага. За да е в тон с ретро атмосферата на картинката понамачках малко дизайнерската основа и я дистреснах по краищата.

 Остана да оформим горната част на етикета. За да ви се получи еднакво от двете страни използвайте едно от изрязаните парченца за модел за другия ъгъл както се вижда на снимката. След това залепяте един след друг всичките слоеве, а на картинката може да добавите обем с дебело двойно-залепващо тиксо.

Интересното в този таг се случва на гърба. За основа  съм използвала отново остатъчно парченце картон, което е с няколко милиметра по-малко от самия таг във всички посоки. 


Нареждам си една след друга лентичките като гледам да редувам зелено с червено и след това ги залепям. Изрязвам от задната страна стърчащите парчета и шареният гръб е готов.

  За завършек на задната част е добавих и изрязан овал, на който да напиша своите коледните пожелания. 

 Остана да се пробие дупчица в горния край на етикета през която да прекарам малко дантелки и панделки и да украся всичко с няколко десетки снежинки. 
Контурът и снегът са направени с любимата ми структурна паста за снежни ефекти, която има тънко накрайниче  и може да се използва за всякакви заврънкулки и точки.


Надявам се урокът да е полезен за всички, които не са правили тагчета до сега, а и за всички останали, които все още се двоумят с какво да зарадват близките си. 

С пожелание за красива и уютна Коледа за вас написа Кали.