Our social:

26 ноември 2018 г.

Коледна декорация - идеи за нестандартен венец

Ако имате късмета да живеете в къща, или пък в блок с разбрани съседи и вход, който се заключва, то значи може смело да украсите входната врата на жилището си с коледна декорация. Харесвам много естествените борови клонки, но се опасявам, че имат навика да падат и щедро да ръсят иглички около себе си. Това не ми попречи да монтирам в офиса една мини саксия от подобни клонки, които намерих изхвърлени до кофата за боклук.
Но за вратата ми се прииска нещо по-трайно. Не си падам по традиционните коледни венци, затова се зарадвах като видях една проста, но атрактивна идея в нета - набучвате каквото се сетите около една стириопорена топка и ето,бърза и интересна декорация за вратата или елхата.
Накратко: Залепвате шишарки със силиконовия пистолет, забучвате малко елхови  клонки, без значение дали са естествени или изкуствени и тук там някоя мрежичка или панделка - лесна работа.
Ето го и урока в нета: http://blog.consumercrafts.com/decor-home/pine-cone-diy-kissing-ball/

Има и видео уроци, за тези, които възприемат по-лесно от клипче:
Аз лично запретнах ръкави веднага след като видях колко е лесно. Нямах достатъчно клонки  и моите станаха малко късички, със сигурност е по-красиво ако висят повече елхови клончета, но вие може да поправите тази моя грешка.

Ако и след това упраженение ви останат шишарки, то ви предлагам поне още 39 идеи за използването им в коледната декорация. Моите ще послужат за коледна декорация в ръцете на децата, които ще се появят на работилница в събота, 1.12.2018. 
A за тези, които умеят да правят или да си служат с истински цветя, още една идея за красива, еко и различна коледна декорация.
 Клечките са много популярни тази година, ако ме видите нейде из квартала с лозарски ножици под ръка, не се притеснявайте - търся си клони за работилницата.
Поздрави от мен,
Кат