Our social:

13 ноември 2018 г.

Нестандартни, даже щури коледни цветове и декорации

Знам, че за много от вас Коледата е червено и зелено, тук там с малко златно  по краищата. Но не ви ли писва понякога от едни и същи декорации, които ни засипват от всеки ъгъл? Да, обичам червения дебел дядко, ясно ми е, че синьото не му отива толкова колкото червения костюм, харесвам  и зелените елхи и коледните традиционни карета, разбирам, че чарът на празника се крие в традициите и спазването им, ама все пак ми се иска да ги нарушавам понякога. Така направих и миналата година, когато ви предложих Коледа в черно и бяло.
Тази година обаче още не съм измислила каква да бъде Коледата ми и това силно ме тормози. Ровя се непрекъснато из нета, търся дизайнерски хартии, които да ме вдъхновят, обмислям Рустик стила, за който писах наскоро, но нищо не  ме грабва. Ясно е, че ще има естествени материали, алтернативни елхи и други щуротии в моя празник, но какво още???









Източник: at The DIY Show Off.




И още нещо в края на тази цветна публикация. Може Коледата ми да е в нестандартни цветове, но пък всичко останало ще ми бъде традиционно. И броя ястия на масата, и празнуването с любимите хора, и маскирането на децата като джуджета за да раздадат подаръците, и всички останали семейни традиции. И сладките ще са ми съвсем традиционни - със захар, яйца и брашно, че ми писна от изчанчени рецепти, пълни с непознати за мен съставки, но пък така модерни, полезни и "правилни" за ядене. Експериментите ще ги оставя за ежедневието, когато  не всичко е така блясково, светещо и вълшебно, както по това време от годината.
Желая ви шарен и пъстър ноември, и приказен, пълен с красота и феерия декември!

Кат от Картишоците