Our social:

8 ноември 2018 г.

Коледни идеи с горски материали

Толкова хубава, топла и цветна беше тази есен, че горите ме зовяха непрестанно за разходка. А разхождайки се, няма как да не забележа колко безплатни, интересни и различни източници на материали за нашето хоби има в природата. Това клечки, шишарки, жълъдчета, малки красиви листенца, цветя за сушене…. все неща, които намират доволно приложение в последните ми есенни проекти. А защо не и в коледните такива? Шишарките винаги навяват асоциация за зима и Коледа. Ако не ми вярвате  - проверете в Джъмбо – наводни ли са го с шишарки на бройки, позлатени такива, шишарки със сняг и без сняг, малки и големи…..За тези, които се интересуват от бързи и лесни декорации  и идеята да събират сами шишарки по гори и поляни им е чужда, там може да ги намерите в големи количества.

За останалите, за които използването на природни материали не е загубена работа, за които е по-важна историята на всяка събрана шишарка и смеха, с които сте озарили поляната докато сте се пързаляли по дупе на мократа трева, за тях са следващите идеи. 
Източник: тук
Още много идеи и уроци как да заскрежим шишарките:тук
източник: тук

Източник и други идеи: тук

  Разбира се в нета е пълно с хиляди идеи по темата, но аз подбрах наистина лесни такива, които могат да се изпълнят и от деца, ( или тяхните не толкова сръчни родители), а са красиви и ефектни.
Приложени у дома, в офиса или училище, те ще внесат късче от природата вътре, и ще ни изпълнят с топлота, мирис и уют.
Поздрави от гората,
Кат от Картишоците