Our social:

9 декември 2013 г.

Червени капчици от силикон


За начало: малко отклонение :)
Докато подготвях снимките за тази публикация, Марти седеше край мен, възмутено ме гледаше и мърмореше: Погледни си пистолета колко е мръсен, не можа ли малко да го почистиш преди да го показваш на хората? Да си виждала Тим Холц да ползва толкова мръсен пистолет? На което аз пък репликирах, че за пистолета не знам, но батко Тим хич не си чисти съвестно печатите. Въпреки всичко, моя почти седемгодишен разбойник ми отправи още няколко забележки в този дух, така че много моля да ме извините за вида на ползваните от мен инструменти.

Случайно или пък в резултат на чисто любопитство си купих преди месеци няколко червени пръчки за силиконов пистолет от Слънчоглед. Много ярко, приятно червено са, вършат същата работа като другия силикон, но ужасно много се виждат. Не знам какво съм си въобразявала, може би имат и друго предназначение, но като капнеш да залепиш бяла панделка с тях или пък малко синьо копче и през дупките прозре отровно червения силикон работата отива на кино.
Затова им измислих друго приложение - направих си от тях малки червени перлички. Моите перлички не са съвършено правилни като форма, но пък кое в природата пък е?
Първия опит за перлички направих директно върху картичката. Така де, мислех да сложа само две три капчици, но нещо се развълнувах и бройката нарасна на "несъмгиброилаточно". 

Тъй като клечиците силикон се оказаха дълги, издръжливи и все толкова ярко червени, реших да си направя малки капчици, които да използвам в други коледни картички. Ако решите и вие да се пробвате вкъщи, внимавайте на какво ги лепите - аз опитах на една корица (псевдо ацетат или по-правилно, прозрачна корица за подвързване) и да ви кажа ги махах от нея с нож. Най-лесно се махат от някакъв вид стъкло или друга гладка повърхност.   Можете после да ги поръсите с брокат за блясък, но и така са симпатични. В случай, че не сте си купили точно същата червена пръчка силикон, може да изгледате едно мое старо клипче и да видите как да си направите такива перлички от обикновен силикон.
По-здрави!
Кат от Картишоците.