Our social:

7 декември 2013 г.

Цвета на 2014.

Днес реших да ви запозная с цвета, който Pantone определиха за 2014 и да се опитам да предизвикам дискусия на тема, доколко този избор влияе на производителите на крафт материали. Цветът се казва Radiant Orchid и го описват в съобщенията като  “a captivating harmony of fuschia, purple, and pink undertones.” Аз, без да имам претенции перфектен английски си го превеждам накратко като лилаво с преоблаващо червено-розови нюанси в него. Да си призная, предпочитам другото лилаво - това с повече синьо, но явно не съм в крак с модата.
Четох в разни чужди страници и списания, че този избор на цвят вече се отразил в последните колекции, които излезли за Хелоуин. Доколко е така не мога да кажа, според мен черното, оранжевото и лилавото са си стандартните хелоински цветове.
Разрових се да ви ориентирам кои мастила отговарят на този цвят лилаво, но попаднах само на две, които не съм виждала:
 Ето тук едни сравнения в лилавите тонове на Ranger.
Но да се върна на въпроса ми.  
Мислите ли, че този избор на цветове влияе на решенията на производителите на крафт материали? Ще повлияе ли на вашия избор при покупките на нови нещица?
Лично на моя категорично не. Аз обичам лилавото и го използвам в проектите си, но не защото е на "мода", а просто защото ми харесва.
Само за сведение, ето "модерните цветове" за 2013 и 2012 година:
2013 - Emerald
2012 - Tangerine Tango
Очаквам вашите коментари с нетърпение.
Съботната Кат от Картишоците

5 comments:

honey_bunny каза...

Кат, мисля, че от дистресите - seedless preserves:
http://farm7.static.flickr.com/6179/6170391200_f9f15ed246.jpg
То е от сезонните лимитирани серии на Тим Холц. :)
Много го харесвам този цвят, но съм го използвала точно веднъж за картичка. :)
http://honeybunny-jiji.blogspot.ch/2013/09/my-first-baby-fairy.html
Няма да ми повлияе на моя вкус. Лилавото трудно го използвам. Почти колкото жълтото. Виж, за emerald не знаех, че е цветът на 2013 - него се скъсах да го ползвам! :D

Sophie каза...

Имам Victorian velvet и dusty concord, но ги ползвам супер рядко, не знам какво би трябвало да се промени, за да ги ползвам повече в картичките си, едва ли производителите биха ми го втълпили, по-скоро си действам според настроението. Чудно ми е как я правят тази класация...

Kati каза...

Имам го точно това мастило, Джиджи, но не мога да го нарека лилаво. В него има твърде много червено. Ще ти го демонстрирам да видиш в някоя картичка, далеч се разминава...

Kati каза...

И аз тия двете ги имам Софи, но пък за разлика от теб си ги ползвам доста. Но аз харесвам тия нюанси, та явно за това.

marieraly каза...

Здравей Кат! Моето мнение е, че тези избори на популярни или т.нар. цветове на сезона влияят на всички производители, в по-малка или по-голяма степен. Специално за производителите на крафт материали не съм сигурна, но то е защото не съм разглеждала какво се предлага по принцип. Когато влизам по сайтовете на крафт магазините, обикновено търся нещо конкретно, което в момента съм решила, че ми трябва и не се разсейвам да разглеждам всичко.
От дистрес мастилата имам victorian velvet , dusty concord и millet lavender, но тях съм си ги купувала още миналата година. Използвам ги сравнително редовно, просто защото са ми подходящи за нещата , които правя.
Колкото до това дали ще ми повлияе модната тенденция в момента- категорично не. Никога не ми е влияла, нито за дрехи, нито за нещо друго, така че и за картичките няма да ми повлияе. Аз даже съм малко наопаки - винаги съм по-склонна да избера противоположното на общото увлечение и мода.