Our social:

16 март 2014 г.

Пазаруването серия 3: в Кинкалерията.

След като преди време ви разказах какво си купувам от Железарията, днес реших да споделя подобни размишления за кинкалериите. Страстта, с която ги посещавам може да се сравни само с влизането в крафт магазинче. Бързам да уточня, че НЕ шия, плета съвсем малко, а  гоблените намирам за крайно изнервящи. С една дума - няма работа баш в такъв сорт магазинче, но това не ми попречи вчера да дигна цялата фамилия и да прекосим половин София за да отида в точно конкретната кинкалерия. Какво си купих ли?

Дантели


Това е нещо, на което никога няма да се наситя.
Доскоро купувах само бели и бежови/кремави на цвят, защото ги слагам предимно на винтидж проектите, но вече почнах да купувам и цветни такива защото отиват на почти всичко.

 Копчета

Тук също мога да се похваля с богата и разнообразна колекция. За сметка на това обаче, продавачките изпадат в див ужас като почна да пазарувам. Някак си не им се вижда нормално да искам от шестнайсет различни вида по две, максимум три копчета. Обикновено гледам да избирам или ярки цветове, за акцент в картичките или метални сребърни и златни за център на цветята ми от плат.

Метални дреболии като капси и др.

Дори не знам как се наричат - едни такива дето се слагат в дупки и се захващат с малки метални крачета. Купих си шепа такива вчера и сега нямам търпение да ги пльосна някъде. Изглеждат ми особено подходящи за мъжки картички.
Другото са айлетс - или иначе казано капси. Всякакви размери (но не и цветове де) и на много прилични цени. Аз залагам на металните с типичния винтидж вид.

Инструменти

 Такова за разпаряне ( за ръфането на хартията по краищата), големи пинсети за всякакви неща и още каквото ви хрумне, без значение каква е оригиналната му цел.


Панделки

Всякакви видове и материи панделки ( с изключение на сийм байндинг разбира се). Има сатенени, памучни, тънки, дебели, карирани, на точки, едноцветни във всички цветове. Интересни са и ширитите, както и зиг-заг панделките за обточване.

Платове

Залагам предимно на хастари - много добре горят и от тях стават чудесни цветя. Купувам си и различни цветове тюл - пак за цветя. 

Прежди

Освен за плетене, от тях стават чудесни шнурове и връзки. Същото важи и за конците за гоблени - те пък са страхотни разцветки и хиляди нюанси.

Висулки
Обикновено продават разни метални висулки, мъниста и други, предназначени предимно за правене  на мартеници. Но пък кой е казал, че не могат да се използват и при картичките?

Накратко това е моя разбор на ценните стоки в кинкалерията. Ако вие сте открили и други полезни неща там, моля ви да го споделите - да си отварям очите следващия път като отида.
Неделен поздрав от мен
Кат от Картишоците.

1 comments:

honey_bunny каза...

Конци. Всякакви цветове. Предпочитам дебелите китайски боклуци от по 10бр в кутийка, защото си личат по-добре на шев на картишоче. :)
Метални верижки на метър. Това е най-новото ми откритие в тукашните кинкалерии. Едва в петък го открих и едвам чакам понеделник, за да си купя и да пробвам как ще стои на картичка, с висулка примерно. :) Виждала съм шМи да използва подобни метални елементи и резултатът е впечатляващ! <3
Пайети. Най-вече в цвят iridescent (извинявам се за глаголицата, но не знам как се казва на български :D). Перфектният акцент за CAS картичка - само централен елемент, ембос релеф за фон и тук-там едва забележими блещукащи пайетки. :) <3
Браво, Кат, за пореден път страхотна тема! ;)