Our social:

29 март 2014 г.

Paper piecing (или онова с хартийките и ножицата)

Накратко и с една дума - става дума за напасване на парченца дизайнерска хартия вместо оцветяване на печата.Нищо не разбрахте, нали? То и аз така, затова се разтърсих за малко повече инфо из нета.
Източник и още снимки: тук
 

Защо пък трябва и това да го знам? Седем бързи причини.
1. Това е техника, която може да е много проста, а може и да е хипер мега сложна.  Всичко зависи от това какъв печат сте избрали да ползвате и съответно на колко парченца да го нарежете. Ясно е, че има малко разлика при печати, които сте рязали всичко включително и малкото чипо носленце на зрителя от трети ред на балкона.  
2. Позволява да добавиш идивидуалност, която трудно би се постигнала само с оцветяване. Например как ще докараш карирания панталон на чичо Джон и роклята на червни лалета на леля Мара? 
3. Позволява по-бързо да завършиш проекта. Отпечатваш и режеш - лесна работа. Спестява се доста работа като се замисли човек.

4. Позволява да добавиш 3 Д ефект. Просто слагаш малко точки (обемни стикери)  като лепиш хартията по местата и 3D-то ти е готово.
5. Супер начин да си използваш ситните остатъци . Никой не е казал, че трябва задължително всеки път да изпозваш нова хартия, може да използваш и онези събрани в коша стари парченца хартии.

6. Много улеснява съчетанието между хартиите за фон и тези на централния елемент.. Избираме ги ако не от същата хартия, то поне от подходяща.

7. Чудесно решение, ако нямате точно такъв цвят маркер или фулмастер, с които да можете да оцветите печата.Просто трябва да използвате възможните хартии.      
Дотук приключихме с причините. Следват уроците. Те са на признати майсторки в  този жанр.
 Няма да откривам топлата вода, само ще обобщя за вас   няколко прекрасни и чудесно поднесени урочета от родни БГ феи с идеи по темата.

Paper piecing (с печати) от Кали
Paper piecing (с дигитални печати) от Кали l
 Ади с нейното меченце.
Течето и любимите и SImply Gorjuss девойки

Моят смешен първи опит може да видите тук:
Лека нощ от мен, че почвам да заспивам и да пиша глупости
Кат от Картишоците.

2 comments:

Irena Stefanova каза...

Благодаря за обобщената информация. Много е интересно и полезно, за да не откриваме и аз топлата вода! Хубав уикенд и много вдъхновение!

bejko каза...

Много добре показано и обяснено,определено ще опитам скоро.