Our social:

12 август 2014 г.

Топъл ембосинг през шаблон за татуировки.

Днес реших да ви направя част от една моя крафтърска работна нощ. Неведнъж съм споменавала, че нощите са моето време – само тогава мога да се развихря на пода ето така:
A1
Бюрото и масата далеч не ми стигат, особено ако не знам какво точно правя – както беше в този случай. Започнах с идеята за мъничка картичка за бебе-момиче, после се развихрих на тема джобче-плик за картичката и накрая някак си се озовах с албумче 10/15 с 18 страници. А принципно мразя да правя албуми – хабят ми много материали. В този случай реших да заложа на стенсили, печати, дистреси и какво ли още не за да спестя хартийката.
A3
По едно време на пода покрай мен се озова и “кутийката” ми с ембосинг пудрите. Имам доста видове пудри (обичам да пазарувам на едро и на сляпо) и за някои от тях се кълнях, че едва ли някога ще използвам. Най-вече тази бясно цикламената, A6която е и доста едричка като частици и се разлива без да забележи изображението, което покрива. Но ето, че тя се оказа най-подходяща в бебешките творения.
Точно на тази страничка от албумчето намацах здраво едно сърчице в оранжеви нюанси, само за да открия, че точно тоя цвят грам не си отива с розовото наоколо. И за да не отива зян тази страничка, смело посипах оранжевото сърце с розовата пудра. Полепна чудесно, изсуших я с ембосинг уреда и ето – моето сърце е готово. A5
Самото “намазване” през стенсила може да направите с каквото мастило искате – най-добре става с мастило за ембосинг, но и с дистресите полепва добре, стига да намацате обилно с гъбичката през шаблона. Що се отнася до шаблоните – тук съм взела един момичешки за татуировки, купен от Джъмбо. Но го пробвах и с моите самоделки шаблони, както и през разни там метални и други, които имам. Става по-лесно с прости форми, без сложни завънтулки, където мастилото може да се приложи навсякъде по шаблона. A4
Толкова ми хареса експеримента, че го повторих още няколко пъти с други видове пудри – ето в този колаж например.
2.8.2014 г. 18-30-46.CR2
Толкова от мен, сигурно в нета има по-добре заснети и обяснени уроци, за тази техника, но  среднощно не ми се търсят такива. Много бих се радвала, ако споделите в коментар дали ви е допаднала идеята и дали смятате да я пробвате. А завършеното албумче ще ви покажа утре в Къщичката.
Среднощната разходка беше с мен:
Кат от Картишоците.

3 comments:

Valarie каза...

Хахаха, лелеее... Само моя мъжо да каже после, че съм разхвърляна. :) Кис-кис. Обичам творческия хаос, дори го обожавам. Направо ми се прииска и аз да седна там до теб на пода. :) единствено почистването после ми е омразно до мозъка на костите ми, ама който цапа - чисти. :) Хубаво си се позабавлявала, а и мен ме усмихна от сърце. :)

Kati каза...

то аз съм снимала само пода - а като сложиш и по бюрото и шкафа какво е :) лошо ще ти стане. Прибирането после не е сложно - за всичко си има я папчица, я кутийка така че само разпределям. И винаги го правя - иначе рискувам на сутринта малките разбойнци да ми заграбят всичко.

Valarie каза...

На мен пък кучо ми ги сдъвква или препикава, за това съм се разположила удобно на голямата кухненска маса. Иначе положението е горе-долу същото. :D