Our social:

27 август 2014 г.

Как да превърнем белия картон в цветен с маркер?

 

Харесвам изобретателните хора. Не седят и мрънкат, че не могат да си реализират идеите поради липса на материали, ами действат с подръчни средства.

Освен това харесвам и Ц200.

Именно комбинацията от двете ви показвам днес. Валари и нейното уроче за цветен (в нейния случай черен) картон.

 

Здравейте,

днешната картичка замислям отдавна, обаче все пропускам или не намирам да си намеря черен картон с която да я осъществя, за това днес запретнах ръкави и се размислих какво мога да направя по въпроса с подръчни материали. Печат имах вече подготвен, който си отлежава и чака доооста време, бял картон - бол, ама черният-нъцки!

В болния ми творчески настроен мозък веднага се заформи поредната каша-маша и извадих тежката артилерия - четки, маркери, Ц-200(естествено).

Използвах едно леееко накълцано вече листче, върху което бях драскала различни опити за разни идеи, които така и не сбъднах за сега и използвах чистата му страна. С обикновен черен маркер, който вярвам се намира във всеки дом хубаво оцветих белия картон. Получи се на едни неприятни линии и черти, както може да предположите и резултатът изобщо не ми се хареса, но предвид, че не е перманентен, а обикновен маркер реших, че като го мина обилно с Ц 200 отгоре и нещата ще се поправят. Речено - сторено и ето какво се получи:

Цапаницата е жестока и много боядисваща, за това ви съветвам искрено и от сърце да направите като мен и да използвате нещо за подложка(вестник, найлон или каквото се сетите друго). След като оставите да изсъхне добре, ама наистина добре - поне 2-3 часа или изсушите със сешоар трябва с чиста четка да минете още един хубав слой с Ц 200, защото на този етап нещата още са доста цапащи. :)

И готово! Имаме си хубав, стабилен и направо перлен, черен картон. Сигурна съм, че може да се постигнат и други цветове. Може да използвате освен маркер и обикновени водни боички или акрилни или пък каквито имате. Сигурна съм, че ще се получи добре и със сухи пастели. Опитвайте смело и безотговорно. Възползвайте се от всичко, с което разполагате. 

А ако искате да видите и картичката, която Вал е сглобила  с новоизлюпения си черен картон, заповядайте в нейния блог. Ще издам само, че е прекрасна, с още по-прекрасно послание.