Our social:

2 ноември 2016 г.

Репортаж от една варненска работилница

 Може би не знаете, но аз обичам да откривам нещата сама. За мен има особен гъдел в това да отгатна как точно се случват всичко, да изследвам материалите, да преоткрия тънкостите. За това и мастър класа, който посетих наскоро беше едва втората работилница в кафтърската ми кариера. Събитието беше част от маратона, който Грета проведе в Творческа къща / Creative store - гр.Варна, а гост преподавател бе талантливата Анна Белянина от Казахстан.

Ако искате да прочетете повече за Анна непременно посетете нейния блог - Scrapographie. 
А тук ви показвам само няколко от уникалните й скрапбук страници.
 
За мен скрапбукинга е нещо ново и се оказа голямо предизвикателство и невероятно забавление да премина от малките размери, с които съм свикнала при картичките, на голямата скала на лист хартия 30х30 см.
Акцент в изработването на страницата бе техниката, която се нарича Forest touch, при която се съчетават натуралните компоненти - сухи клонки върба с нещо тривиално и неорганично като пластмасово фолио. Природният елемент присъстваше и в красивите дизайнерски хартии с дървесна структура, които Грета бе създала и отпечатала специално за случая.


Не знам дали в скоро време ще направя други страници, но това което разбрах от класа е, че има още един непознат свят от хартиените вълшебства, който не съм изследвала и в който с радост ще се поразходя, когато ми остане повечко свободно време.


С удоволствие написа за вас,
Кали.

1 comments:

Unknown каза...

Благодарим за репортажа, Кали! Венаги има какво още да научим! Малко ти завиждам за работилничката /много сте ни далеч във Вална/, но всички се надяваме да имаме нови срещи с интересни творци.