Our social:

10 февруари 2017 г.

Creativeworld Frankfurt 2017 впечатления част 1

Нямаше как да го пропусна за поредна година- Creative World. Най-голямото световно изложение за креативни материали и техники отвори врати в края на януари 2017 във Франкфурт, изпълвайки 2 етажа с красота, цветове, купища материали, интересни нови идеи, любезни бизнесмени и талантливи творци от цял свят.



Мислех си да се поразходя за 2 часа, за да не изтормозя моите придружители, които нямаха нищо общо с хобито ми, но за съжаление не се получи както го планирах. Гмурнах се в едно безбрежно море и часовете минаха като минути. За щастие разнообразието беше огромно, синът ми се залепи за детските щандове, предлагащи демонстрации на пластелини, оцветяване, моделиращ пясък и какво ли не, а аз подскачах от щанд на щанд и се опитвах да разгледам и попия повече за възможно най-кратко време.
Имаше наистина от всичко- скрапбукинг, микс медия, печати, моделираща глина, бои и четки, захарно тесто, моливи и изобщо за каквото се сети човек от креативния свят. По мое впечатление като че преобладаваха повече боите и микс медия като стил, също и на почти всеки щанд видях оцветяващи средства и така модерните сега рисувателни книжки мандала. Участваха известни фирми, сред които Sizzix, DecoArt, Marabu, Kaisercraft, Rayher и много други. Направих доста снимки, затова реших да разделя статията на две части. 

***
Първа и случайна спирка DecoArt  с масичка, претрупана с творбите на Анди Скинър, а и той самият в допълнение.




При Cadence не успях да се спра за подробно разучаване, а и имаше доста хора. 
Щандът им беше интересен и с красиви декорации в ретро стил



Kuretake демонстрираха намясто страхотните си боички и маркери. Oстанах удивена от палитрата с металически цветове Gansai Tambi Starry Colors, златното стоеше много наситено на листа хартия. Имаше възможност да се докоснеш и до многообразието от познатите ни маркери Zig, към които спадат видове за хоби крафтъри и професионалисти, в това число и любимия на много от нас Wink of Stella в различни цветове. 







Sizzix отбелязаха присъствие с много симпатичен щанд тип дървена къщурка, в която бяха изложени творбите и щанците на Tim Holtz както и някои техни продукти.
Имаше и кът за творене, където се майсторяха точно в този момент тагчета от филц.







Gelli Arts бяха заели миниатюрна площ, но пък при тях се задържахме дълго. Синът ми се залепи за боите и материалите, като видя познатото ''желе'', а ние си побъбрихме с милите и усмихнати момичета от щанда.




Chameleon Pens омайваха публиката с демонстрация на маркерите си.
Същевременно на друго място в халето Spectrum Noir любезно разказваха за видовете си маркери и обясняваха за най-новата си серия за професионалисти, за която Кали съвсем наскоро писа.



Новите дистрес мастила Distress Oxide засякох на един щанд с различни материали, за съжаление не видях тяхната демонстрация, но успях да снимам едно мини табло с техни пробички.



Graphic 45 съблазняваха с нови уникални дизайни на хартии.




Lavinia Stamps и техните безброй печати от света на феите


Studio Light с уникални печати в стъпки и цветя с луковици, както и блокчета с хубави дизайни. Всички на много достъпни цени.


Получих и лична демонстрация на новата дъска на Tim Holtz и Tonic, но повече снимки и разказ за нея ще направя в отделна публикация.


Щандът на Kaisercraft беше с рисувателни и оцветяващи средства в средата, които служеха като притегателен централен елемент, а странично покрай стените бяха изложени блокчетата и елементите от новите им колекции. Една страница от морското блокче ме впечатли и накара да помечтая, затова нямаше как да не я снимам. Интересното беше, че в единия ъгъл на щанда забелязах и малка машина за рязане с метални шаблони, която не бях срещала до сега по магазините. 




***

Толкова от мен засега.
Очаквайте скоро продължение с материали не само от света на Скрапбукинга.
Усмихнат и творчески уикенд ви желае

Софи от Картишоците



















2 comments:

Plamnito каза...

Софи, накара ме да те придружа в разходката и дори се заседях малко повече на някои места, като ахнало с отворени уста и очи дете! Благодаря за емоцията и акцентите, което в никакъв случай не ме ограбва от факта, че такова нещо не може да се види тук при нас! Желая ти здраве и вдъхновение!

Sophie каза...

Благодаря ти много за милите думи :)