Our social:

12 февруари 2018 г.

Лесни и бързи картички за Св.Валентин

Ако вашите син или дъщеря харесват празника на влюбените, и го приемат като повод да зарадват всичките си близки приятелчета от детската градина или училище с картичка по повод празника, то най-вероятно ще ви се наложи да отворите манифактура за правене на валентинки в голямо количество. Нещо подобно направихме ние с дъщеря ми тази неделя.


 
1. Започнахме с мацане в  любими цветове (розово, по-тъмно розово, тук там лилаво и мъничко синьо за разкош) върху по-плътен ( 150 грама) лист бял картон. В нашия случай се забавлявахме да ръсим бръшоси и да "мешаме цветове" - нещо, което дъщеря ми обожава да прави, а аз доста често поощрявам, за сметка на килима в моята стая.

2. Следва изрязване на сърчица във всякаква форма
3. Правене на основа - сгънато на две картонче А5 от 300 грама картон. После отделно листче с размер 14*9 см.
4. Пръскане на листчето с боя (пазете мебелите и белите блузи) - ние използвахме черна боя, пръскахме я с твърда четка разредена с вода, без много да му мислим.
5. Текстов печат ( в нашия случа на migito.com) идеално довършва небрежния фон
6. Подреждаме цветните сърца в центъра
7. Добавяме различни думички от стикерите на Картишок
И ето - картичките са ни готови. С остатъците от големите сърца нарязахме дузина малки, също толкова забавни  и криви.

А ето и клипче, ако досега не ви е станало ясно.


В резултат на тези забавления може за кратко време да си направите двадесет-тридесет валентинки с няколко листа бял картон, малко боички и един печат.
Действайте, какво чакате?
Кат и Ева от Картишоците

3 comments:

Elena каза...

Страхотно! Искам и аз да се науча така!!! Хем бързо, хем красиво и много ефектно! Почвам да тренирам, Кат! Показа ми, че не е нужно човек да мисли и тъкми с часове една картичка, за да получи нещо прекрасно!

Iliyana каза...

Страхотни са Кат. Лесни и ефектни. Моля те да споделиш повече информация за прозрачните стикери?

Kati каза...

Илиянка, всички стикери на Картишок се предлагат във вариант черни, белии и прозрачни с черни букви. Може да ги намериш при Бо, при Руми в Хоби свят, при Черната котка в Плевен.Питай какво друго те интересува конкретно за тях?