Our social:

27 октомври 2018 г.

Втори живот за старите пъзели на децата

Днес, в този хубав топъл съботен ден, запретнах ръкави да чистя из нас. Знам, #лудасъм, и то на квадрат. Чистейки, ужасно се ядосах на хилядите детски играчки из цялата къща и по-конкретно на извадената незнайно защо купчина пъзели по средата на хола. Заканих се да изхвърля всичките без да ми мигне окото. Докато намеря толкова голям чувал за боклук започнах да размислям.... Ми то - кутиите им доста здрави. Може да си сложа разни неща в тях. А дъските на пъзелите - идеални са за микс медия платна, или пък за дъска за бележки, или табло за снимки.....хайде, извадих ги обратно и ги скътах в най-голямата кутия. Останаха дребните хиляди частички, които смело изхвърлих в плика... И онова, ситното зло човече надникна зад рамото ми започна да ми шепне на ушенце. Защо ги хвърляш? Сигурна ли си, че  не може да направиш нещо с тях? Ама съвсем сигурна ли си? Поне една шепа да запазиш.
И нали са ми слаби ангелите, запазих една шепичка. Ако и вие водите ежедневно същия вътрешен разговор, и имате моята дилема, то ще ви дам оправдание да не изхвърляте старите пъзели.
Ето един мой опит за Коледно пано, както и за адвентски календар за децата.


 Ренка има чудесно уроче в блога си за това красиво платно, чиято основа е пъзел : http://irena-s-design.blogspot.com/2016/02/ltscb-72-anithing-goes.html
Едно есенно дърво от малките частици има в този блог.

Попаднах на цял куп симпатични чудовища, направени от малки парчета пъзели.
идеи от пъзел
Източник


Може и малко по-сериозно да подходим с по-големите парчета - да направим от тях мини магнити за хладилник, които да подарим на роднините около Коледа:
Източник:Vintage puzzle piece magnets
Може и бижута да направим от по-малките пъзели





Или пък да ги използваме за украса на елхата:

 Със сигурност може още не едно и две неща да се измислят. Все пак пъзелите са съставни от картон, залепени един за друг представляват едно добро начало. Важното е, както се казва и в последната за тази публикация снимка, въображение да има! Приятно чистене майсторене ви желая.

Кат от Картишоците

1 comments:

BEARKIS каза...

А бе, Кат, нямам пъзели, ама ще изнудя някое дете,около Хелуин(или както там се пише! )Ахааа, ето ти креативност!Браво на теб!