Our social:

29 декември 2014 г.

2 в 1: страничка от арт-журнала и 5 важни неща

В днешния понеделник избрах да ви покажа две съседни странички от моя собствен арт-журнал.
Едната е на Марти, другата на мама. Ха познайте сега чия на кого е?
289
digi stamp: Divas by design: Serenity

Горното “мини съревнование” по страничките на журнала породи в мен някои размисли. Ето какви изводи си направих за себе си:
Петте най-важни неща за арт-журналите.
1. Не се сравнявай с никого и с нищо.
Това убива цялото удоволствие. Като влезеш в pinterest и видиш какви прекрасни странички са споделени и после погледнеш собствената си мацаница… естествено, че затваряш тетрадката за дълго време напред.
2. Нещо е по-добре от  нищо.
Не в важно дали всеки ден, всяка седмица правиш нова страница. Тук не работиш за норматив и надница. Днес завърших 4 страница, но не бях пипала от месец нещата си.
3. Ти си най-лошия си критик.
Споделяш или не страниците си в фейсбук, показваш ги или не в блога си, или пък на съседката от втория етаж, няма значение. Те не са наясно какво стои зад тези страници и опити. Ти си тази, която си казваш – ей, тука как изпуснах дистреса върху текста… а това цвете как можах така да го отпечатам.. само ти си виждаш грешките… другите виждат една мацаница Smile със смисъл или без.
4. Не можеш да пропуснеш момента.
Моменти в живота много. Ако изпуснеш да направиш страничка за Коледа – ще дойде следващия ден, следващата случка, а може и без повод да се роди някоя красота. Не гониш време и срок.
5. Не е нужно да е перфектно.
За разлика от картичките, които подаряваме/продаваме на други хора, арт-журнала си е експеримент за себе си. Грешки всякакви се допускат. Даже са желани. Друго е да отвориш след години и да се смееш на себе си. Да виждаш как се развиваш като творец, как се променя стила ти.
С една дума – важно е да се твори, да кипи безмислен в очите на някого труд, но да се работи. Хората са го казали – апетита идва с яденето. А моят девиз напоследък е:

Творенето не е хоби, то е начин на живот!
Кат от Картишоците

1 comments:

Being shMe каза...

Много хубава. И много вдъхонвяващ :)ххх