Our social:

5 декември 2014 г.

Pantone: Цветът на 2015 се казва Marsala

Pantone обявиха какъв е цветът на 2015 година – казва се Marsala и представлява нещо между кафяво и бургундско червено.  Изборът на този цвят е в рязък контраст на миналогодишния, който беше ярък нюанс на лилавото.
Pantone Marsala
Интересно е как крафт индустрията ще реагира на него. Бургундското червено и неговите нюанси се срещат често, най-вече около Коледа, но като цяло индустрията сякаш е ориентирана към по-ярки и светли цветове  и по-графични дизайни. Толкова тъмен цвят като въпросната Marsala по-скоро може да видим в колекциите на дизайнери като Graphic 45, Authetique, и Tim Holtz, които определено си падат по винтидж мрака. 
За тези, които държат да са в част с най-новите модни тенденции, препоръчвам да се ориентират към мастилата на батко ви  Tim Holtz.  Aged Mahogany изглежда почти същия цвят като въпросната  Marsala,  и естествено се предлага под формата на  мастило, пълнител, боя, и маркер. Това беше и едно от първите 3 дистрес мастила, които си купих, но да си призная към момента хич не го използвам. Е, може би нещата ще се промеят през 2015.
Tim Holtz Distress Ink Pads - Aged Mahogany
PANTONE COLOR OF THE YEAR 2015 - MARSALA 18-1438 - A TASTEFUL HUE
Кат от Картишоците
търси за вас Цветът на 2015