Our social:

13 декември 2014 г.

Покажи ми как да направя картичка за Коледа?

Напрегнат работен ден.
Шефката раздава задачи след задачи.
Главата ми е пламнала от цифри.
И точно тогава ми се причува, че тя казва: “И до края на седмицата трябва да ми покажеш как да направя коледни картички за близките ми, че съм решила да им подарявам пари.”
Бааам. Нова задача. Ей сега вече го втасах.
Glass Ball Character Ornaments | Adorable DIY Ornaments You Can Make With The Kids
Как да научиш човек, който никога не се е занимавал с някакви щуротии, и не желае да се занимава в бъдеще, просто иска да отбие номера за веднъж. Това не е като да покажеш дадена техника на запалена нова картичкофея. Не е като да организираш работилничка по зададени от теб предварителни теми. Още повече, че човека не е запознат с безкрайния избор на материали на пазара. Но пък не иска да направи и нещо тип “направено от 5 годишно в градината.”
Мислих 3 дни.
 Накрая и занесох една камара хартии и десетина готови основи 10/15 и и казах да си избере някоя по-красива и шарена хартия, и  просто да я лепне с лепило отгоре върху основата. А ако иска някакви джвъчки отгоре – да отиде в Слънчоглед и да си купи.
Тя прибра хартиите и основите. Не изглеждаше много убедена, че крайния резултат ще е задоволителен и картичките и ще изглеждат като моите. Какво да и обяснявам – че аз съм вложила хиляди левове в най-различни материали и още повече часове в разглеждане на техники и идеи.
Колеги с половин уста предложиха аз да и направя картичките. Аз отказах на висок глас, обясних, че в момента работя за благотворителни каузи и нямам време. С това се надявах тази случка да остане в миналото ми.
Петък. Много работа.
Шефката идва и щастлива обявява, как другия петък всички от нашия ресор (което значи отдели персонал, юристи, IT-специалисти, счетоводители, финанси, данъчни специалисти и тн.) ще правим картички. Наела била голямата заседателна зала, уредила го с управителя и тн.
От мен разбира се се очаква да измисля какво ще правят и да им донеса материалите. А готовите неща ще отидат за благотворителност, както любезно ми поясни шефката.
Айде сега, кажете какво да ги правя тия 50 човека другата седмица, дет половината и ножица не са ползвали през последните десетина години. Приемам идеи всякакви.
ваша Кат от Картишоците

7 comments:

Being shMe каза...

Еми, Кат, какво да ти кажа - болнични му е майката :))).
Добре де, шегата настрана. Има как да стане. И, ако има класация за най-подходящите щури хора, които могат да го направят, гласувам с две ръце за теб. Хващаш трезора си с неизчерпаемо добро настроение и усмивки, няколко кюлчета "не ми пука" и отиваш да се забавляваш на голямата работилница ;)ххх

Borqna каза...

Кати, ти си точният човек за тази работа, скъпа!
Просто се забавлявайте!
Всичко ще е ОК!
/ И благородно ти... завиждам!
Къде са тия готини шефове?!/
Успех и да направиш снимки!!!

Irena Stefanova каза...

50 души са си много народ... Дано да се намери някой сръчен доброволец, когото да обучиш да ти помага. Въобще не се съмнявам, че ще се справиш със задачата, но дано да не потрошиш излишни нерви ... Успех!

Елена каза...

Кат,добре се посмях за твоя сметка. То това си е сюжет за филм, можеш да изкараш много пари и да продадеш сценария на някоя голяма филмова компания:) Дано поне 20 от тези 50 да са достатъчно ентусиазирани, за да се захванат със задачата с кеф. Ти имаш хиляди идеи, мисля,че ще заразиш и най-несръчните с ентусиазма си. Може би е добре да подготвиш и някакви шаблони..

bejko каза...

До последната думичка очаквах скок в друга посока,после ге върнах и препрочетох,като си мислих, че съм пропуснала нещо....ами редно е твоята шефка да ти е отпуснала няколко дни за подготовка на "семинара"с практическа част.Смело и както казват и момичетата -забавлявай се.
Следващата събота на отчет тук с много снимков мотериал:)

honey_bunny каза...

Аз не знам защо броиш програмистите...

Em каза...

Знам много добре как се чувстваш! Но пък и знам, че ще се справиш, също както си се справила със предната задача ;)
Моя съвет - отбий се на гости на Петя и нарежете елхички, играчки, коледни шейни и работи. Вземи готови основи, два големи буркана с копчета, няколко кутийки с насипни перлички и камъчета, дизайнерски хартии и задължително бокат :)))). Такава подобна работилничка съм правила с деца, а също и като тиймбилдинг за сложители и деца, та съм сигурна, че и вашите хора няма да ги затрудни. Хубаво е, защото красивите им елементи (елхи, шейни и т.н.) са нарязани и не трябва да се мъчат да ги мислят, режат или печатат. Тяхната абота се състои в това да си харесат хартия и да лепят ;) И тук идва забавната част, която ще ги накара да се чувстват като творци - дай им да рисуват с брокатени лепила или пък с лепило и насипен брокат (мака че после ще чистите брокат до юли). Голяма веселба пада и е гарантирана 100% забава :)))))

Гуш
Ем