Our social:

4 юни 2015 г.

Картишок съвет: използвай тишу хартия за надписите!

Привет Картишоци,
няколко пъти вече се повдига темата за печатането в арт-журнала, преноса на дигитални печати и тн. Споменавали сме, а и вие със сигурност сте виждали, че един от начините - при това бърз и удобен е да се използва бяла тишу хартия ( или бяла еднопластова гладка салфетка при липсата на тишу)
Отпечатвате печата с надписа върху нея и после с помощта на прозрачно лепило тип Ц200, гел медиум или друг лепящ продукт здраво залепвате тишуто на мястото му. Следи почти не оставят, ако успеете да залепите внимателно надписа си.
Ето в тази картичка съм отпечатала надписа на принтер като залепих с хартиено тиксо тишу хартията към обикновен бял лист принтерна хартия. Ако принтера ви е мастилено струен трябва да вземете предвид, че малко може да се размаже, така че или да изчакате хубаво да изсъхне, или да сте по-внимателни ( не като мен).
По същия начин може да ползвате и печати текст в страничките на арт-журналите си. На всички ни е ясно колко е трудно да се добави финалния щрих при една здраво намацана страничка с бои и грундове, неравна поради акрилни пасти и тн. Но върху чистичка хартия и после хубаво лепене - всичко става идеално.
За финал ви предлагам урок за използването на същата тази тишу хартия при декорацията на свещи с дигитални печати.
Надявам се този съвет да ви е бил от полза. Ако е така, моля споделете го с приятели в социалните мрежи. Благодаря!
Кат от Картишоците.

1 comments:

Irena Stefanova каза...

Супер идея! Благодаря, че търсиш, изнамираш и споделяш!
Прегръдки!
Ирена