Our social:

13 юни 2015 г.

Магията на боите на Dyan Reaveley {Dylusions Paints}

Здравейте, Картишочета!

Днес съм намислила да ви разкажа за един уникален и доста нашумял продукт напоследък. Всички може би сте чували за спрейовете на Dylusions - наситени, ярки и подтикващи към игра с тях. :) За наше щастие, налични и на българския пазар. Тяхната "майка" е вдъхновяващата червенокоса Даян (Dyan Reaveley), част от талантливия отбор на Ranger. Подобно на останалите продукти на тази марка, и серията Dylusions е различна и уникална по своите качества и (химични) свойства. През март тази година Даян представи новата си серия продукти, а именно Dylusions Paints, за които иде реч в тази публикация. 


Като всеки нов продукт на Ranger, и те набраха невероятна популярност, особено сред любителите на арт журналите. Защо точно арт журналистите ги боготворят? А ми, самата Даян е деен арт журналист и след многогодишна практика и изпробване на много видове и марки акрилни бои, тя е решила да създаде своя собствена серия акрилни бои, която да съчетава всички желани от нея качества в един продукт:

  1. Много редки, полупрозиращи бои, които да позволяват надграждане на цвета и наслояване на различни нюанси, без да се заличава долния слой. В същото време пигментацията на цветовете да е много висока.
  2. Изключително бързо съхнещи, без необходимост от изчакване или ускоряване на процеса.
  3. Силно попиващи, което ги доближава до мастилата. Нанесената боя не дава никакъв релеф и текстура върху хартията, което я прави перфектна за писане (journaling) и рисуване с маркери, химикали и всякакви други средства.
  4. Напълно съвместими със спрейовете Dylusions, които не работят добре върху акрилни бои по принцип, но върху Dylusions Paints дават ярък и наситен цвят, без да се отмиват. Важно е да се спомене, че за разлика от спрейовете, боите са перманентни след изсъхване. Освен по свойства, боите и спрейовете са съвместими и по цветове - имената на боите дублират тези на спрейовете.

Встрани от желанията на Даян, още малко разяснения:
  • Серията Dylusions Paints за момента се предлага в 12 цвята - 9 много ярки и наситени цвята плюс кафяво, черно и бяло. Подозирам, че този цветови асортимент ще се разрастне в идните месеци поради популярността и нестихващия интерес към продукта. 

  • Поради по-широкото гърло на бурканчето, важно е да затваряте боята веднага щом привършите с употребата ѝ, защото водното съдържание бързо намалява, а една от основните характеристики на боите е тяхната по-рядка консистенция, на която се дължат и уникалните им свойства. При сгъстяване на боята Даян съветва да добавяме 1-2 пръсвания с пулверизатор с вода и да разклатим добре бурканчето.
  • Нанасянето на боите може да стане с всичко - четка, валяк, шпатула, карта... Даян препоръчва двете ѝ любими техники за нанасяне - с мокра кърпичка и с апликатора на Тим Холц за дистрес мастилата. Необходимо е съвсем малко количество от боята, за да се покрие голяма площ, За по-добър контрол, вземете малко количество от капачето на бурканчето и го "втрийте" (с кръгови движения върху гладка повърхност) в гъбката на апликатора, за да го подготвите за нанасяне на боята.

  • Цветовете се преливат много лесно, като за това може да използвате и пръстите си.

След всичко изчетено и видяно за тези бои, което се опитах да синтезирам по-горе, просто исках да ги имам на всяка цена. :) Е, оказа се, че не баш "на всяка", но бях склонна да дам $16 за доставка от Америка и да чакам месец, за да дойдат, ако изобщо пристигнат. Почти бях поръчала от Simon Says Stamp, когато видях, че боите се предлагат вече и в Европа. Можете да си представите вълнението ми, когато ги намерих на доста прилична цена в европейски магазин с безплатна доставка. Повярвайте ми, търсенето отне поне месец! :) За разлика от България, до Швейцария почти никой не доставя, а ако има излъгали се, цената на доставка не пада под 30€. Мястото, откъдето си ги поръчах, е Scrapbookdepot - холандски магазин, изцяло преведен на английски, с изключително отзивчив тим и най-важното безплатна доставка до европейските страни за поръчки над 50€. :) Е, за България и Швейцария има и допълнително условие - теглото на пратката да не надвишава 2 кг. ;) Три дни след поръчването пратката е при мен и нямам търпение да изпробвам новите си играчки! <3


Надявам се скоро да видим някоя от сериите акрилни бои на Ranger и на родния пазар, било то Dylusions, Distress Paint Dabbers** или по-достъпните Adirondack Paint Dabbers. :)

  

Обещавам в една от следващите публикации да ви покажа и разкажа подробно за впечатленията ми от Dylusions Paints и употребата им от първа ръка. :) 

Очаквайте ме съвсем скоро! А до тогава може да посетите Youtube канала на Даян или на Ranger, за да видите как се работи с тези бои и какъв резултат дават. :)

Поздравчета,
JIJI.

**Благодарим на Зара, че ни поправи и посочи къде в България може да намерим така желаните Distress Paints на Tim Holtz - ето тук. :)