Our social:

6 юни 2015 г.

DevianART– що е то и с какво може да ни е полезен сайта.

Попаднах на DevianART миналата година, когато търсих по-нестандартна картинка за моята “дарк-розова” картичка. Определено ми допадна, макар че не можах съвсем добре да се ориентирам в необятната вселена на сайта.
Ако попитаме Уикипедия за определение, тя ще ни каже че:  това е онлайн общност, в която се качват различни видове "произведения на изкуството" направени от потребителите.
Няма да обяснявам по-подробно що за чудо е сайта – ето тук има добър материал на български по въпроса, за който иска да научи историята му.

Какво го прави интересен за нас, крафт маниаците? Ами многото картинки, една част от които могат да бъдат използвани с нетърговска цел   с разрешение от страна на авторите им.

Аз ровя из него най-вече когато търся стиймпънк или разни анимационни героини, а също по-откачени картинки, но пък има и съвсем сладурски такива като тези тук:

Аз си започнах колекция в Pinterest, където събирам интересни линкове. А вие? Харесвате ли сайта и намирали ли сте нещо полезно в него? Споделете с нас.
Кат от Картишоците.

1 comments:

KalySto каза...

Обожавам да се загубвам в Девианта.Понякога си избирам тема-герой, филм, идея и просто разглеждам какво са сътворили толкова много хора от невероятни краища на света.А моят съвет е когато намерите картинки да погледнете под тях какви са условията за използването им.