Our social:

31 декември 2015 г.

Най-добрите ми крафт покупки през 2015.

Ясно е, че най-любимата покупка на всички крафт маниачки е винаги последната такава. Но все пак като върнете лентата назад и погледнете всичко накуп, какво бихте нарекли най-добрата си покупка? 
Кат
 •  Аз лично намирам Zutter Bind it all  за най-готиното си притежание през 2015 - кеф ти албуми, кеф ти домашно направен журнал... тефтерче за подарък и какво ли още не.

 • Другото, което ме радва са боите на Dylusions,  които добро приятелче ми подари.

 • Няма как да пропусна така любимото ми Gelli plate забавление  -  и до ден днешен не ми е омързнало да се мацам с него.
 Резултат с изображение за Gelli plate
 • Текстовите печати на migito.com също са сред любимите ми придобивки за тази година.

 • Brushos пигмент боите - защото са последната ми страст. 

Сдобих се с още най-различни полезни и не толкова уреди, но някои от тях дори не съм успяла още да разгледам като хората - fuse tool, label уредчето ми... цял куп печати, бои и пасти. Много стенсили, които също ме радват, както и най-различни печати. Хартиите на Lemon Craft са едни от малкото, които удостоих с внимание тази година


Кали


 • Сравнително голяма и супер полезна покупка през годината бе дъската за биговане и пликове на Marta Stuart (Martha Stewart Crafts Scoring Board).  
 
 •   Едва ли ще учудя някого ако в следващата точка обединя печатите, мини печатите и новите хартии от марката Gorjus.  
 Разбира се, че има други придобивки, които направиха изминалата ми година достa цветна и забавна като Джелатосите/Gelatos, акварелните маркери, стенсилите и щанците на Memori Box и Tim Holtz, цветята на Prima и много, много други.

Софи
При мен категорично първото място заема Silhouette Cameo- уредът, който буквално ти развързва ръцете и дава на фантазията ти пълна свобода. Вярно, че консумативите са скъпи, но според мен си заслужава. Това е за мен една от най-смислените ми покупки тази година, макар и да го използвам в момента прекалено малко, но надявам се не задълго. Повече за плотерите може да прочетете в нашата публикация тук.На второ място се нареждат дъските за рязане и биговане на We are Memory Keepers, с които се сдобих през каталога на Stampin' Up! . Смятам много от вас се убедиха колко си заслужават, особенo Envelope Punch Board. За някои от дъските писах ето тук.


Отново режещи продукти под номер 3, но явно напоследък залагам на практичността и бързината в стремежа хем да се справя с домашните задължения, хем да се занимавам с любимото си хоби. Пънчовете на Stampin' Up! ми спестиха определено много време и се радвам, че ги открих. Тук писах повече и за тях.Радвам се и, че изпробвах Project Life и мисля да продължа да се занимавам с него. Определено не съжалявам за нито един продукт, с който се сдобих за направата на този вид албуми. Затова и тях причислявам любими за изминалата година. За Project Life писах тук.През изминалата година се сдобих с доста печати, папки за релеф и щанци на Stampin' Up!, но мисля една от тези щанци ще я използвам доста занапред. Това е парчето торта Cutie Pie Thinlits Dies. (http://www2.stampinup.com/ECWeb/ProductDetails.aspx?productID=138273)Не споменах за първите ми стъпки в Mix Media и новите ми придобивки като Dylusions боичките, стенсилите на Tim Holtz, Gelatos, но там имам още много да уча и да наваксвам, затова засега предпочитам да се наслаждавам повече на красотите, които творите вие.

Росалинда
Аз, тъй като ми беше много трудно да се огранича до топ 5, реших да ви представя групите крафт материали, които ме радваха тази година.
1. Уреди - We R Memory Keepers Crop-A-Dile II Big Bite Punch
                 We R Memory Keepers Crop-A-Dile III
                 We R Memory Keepers Crop-A-Dile Corner Chomper Tool
                 We R Memory Keepers Photo Sleeve Fuse
                 We R Memory Keepers QuickStik Craft Tool
2. Бои - Dylusions, Izink

3. Акварелни моливи на Faber-Castell Albrech Durer

4. Хартии - Lemon Craft

5. Wink of Stella - четката с брокат

И аз като Кат се сдобих и с достатъчно печати, стенсили, няколко вида гесо, някой друг шаблон и т.н. :)

Джиджи

Тази година беше превратна за мен в творческо отношение. :) На 04.01.2015 имахме среща на Картишоците и Кат ми подари тетрадко-дневник-журнал. След като се нарадвах много на прекрасната му украса, се обърнах към нея с думите "Не, вече съм ти казвала хиляда пъти, че аз боя с ръка няма да пипна. Картичките са си моята зона на комфорт и от там не излизам." Тя се усмихна (ама с онази нейната усмивка, не знам дали се сещате) и каза "Нищо, нека си имаш тетрадка - да си скицираш, да си тестваш материалите, пък кой знае..." Месец по-късно открих арт журналите и в края на февруари първата ми страничка беше факт. Промених мнението си за микс медията до такава степен, че за 2015 имам почти 2 пълни журнала и... 2 направени картички. Затова и моят списък с любими покупки за 2015-та не трябва да ви учудва. :)
 • Изглежда се очертават фаворит, но няма как и аз да не спомена боите Dylusions. Знаете с какво нетърпение ги очаквах да пристигнат при мен, а когато дойдоха и си поиграх с тях, направо се вклюбих. 

 • Малкият арт журнал на Dylusions се нарежда на второ място, защото "изглади" недостатъците, които намерих у първия си журнал на Moleskine.

 • Нещото, без което вече не сядам да оцветявам, е Distress microglaze. Прекрасен продукт за "мързеливо" и много бързо запечатване на медиуми на водна основа (моливи, пастели, мастила, акварел).

 • Като се замисля какво използвам в абсолютно всяка страничка, това са Faber-Castell PITT маркерите във всичките им разновидности - big brush, artist brush, fine liners. За тях съм ви разказала малко тук.
 • Накрая ще спомена и печатите-букви, към които много се привързах, така да се каже. :) Два са сетовете, които обожавам - Kaisercraft Grunge font и Marianne Design Eline's alphabet.

Други играчки, на които много се радвам, са: огромният ротационен печат на SU, както и пънчът бухал. Обичам Gelatos-ите си и водоразтворимите ми пастелите на Caran d'Ache Neocolor II. Преоткрих любовта си към фоновите печати, в това число и "речниците" на Мигито, и минитата на Prima Finnabair. За пръв път тази година си взех стенсил, а колекцията ми не спира да расте. Една от последните ми покупки за тази година бяха Molotow one4all paint markers, на които все още не съм отделила нужното внимание, но скоро мисля да се поправя. :)

Това е последната ни публикация за 2015. Искаме да ви пожелаем много здраве,  пълно гърне с пари и най-полезните, интересни, различни и желани крафт материали през 2016.
Благодарим, че сте с нас и ни подкрепяте - четете и споделяте нашите публикации. Ще ви чакаме отново в новата година!
Много целувки и голямо наздраве от нас!
екипа на Картишоците