Our social:

8 септември 2015 г.

Project Life - албум на живота


Със сигурност поне веднъж от някъде сте чували за Project Life. Но малко от вас са се осмелили да го изпробват. И донякъде с право- захванеш ли се с него той си става проект за цял живот.
Снимка след снимка, страница след страница описват вашето ежедневие, най-запомнящите се моменти от него, заобиколени от цветове и красиви елементи. Страници, пропити с емоциите, любовта, които излъчва всичко ръчно изработено, толкова лични и скъпи, не само защото са с вашите снимки, а защото са изработени от вас самите, дори от цялото ви семейство.


Защото Project Life е всъщност дотолкова опростен вариант на семейния албум, че не ви трябва да сте кой знае колко опитен и талантлив, за да го изработите. Създаването на страниците може да се равнява по сложност на детска игра, която да запълва часовете с любимите ви хора като задружно весело семейно занимание.



Кратка история

Началото поставя Беки Хигинс, чиято идея е да опрости създаването на албумите до минимум, с това и разбира се възникналите разходи покрай тях. Бързо, лесно, семпло, красиво, различно, достъпно за всеки, това начинание скоро толкова запалва хората, че я изстрелва до върховете и става неизменна част от Скрапбукинга. Днес тя ръководи своя компания, която създава всичко, свързано с Project Life и диктува тенденциите в това толкова обичано ново скрапбукинг движение. Stаmpin' Up! също предлагат отскоро материали на нейната компания.
Ето и кратко видео, в което Беки Хигинс разказва за Project Life


Необходими материали

Това, което ви е нужно, за да започнете Project Life, са общо казано албум тип класьор, прозрачни джобове за снимките, карти от дизайнерска хартия, декоративни елементи. 

На пазара има специални албуми и прозрачни джобове с различни отделения за поставяне на снимки и цветни картончета във формат 12х12'' и 6х8''. Джобовете са най-важни в Project Life. Ето какво представляват те като видове разделения, предлагащи се от Stampin' Up.


Разбира се не винаги ще ви паснат разделенията на джобовете както се предлагат в комплекта. За такива случаи или за случаите, в които ви е нужно по-нестандартно решение, съществува специален уред на фирмата WeRMemoryKeepers- Fuse Tool.



Цветните карти са на най-различни теми и често са в комбинация с декоративните елементи и печати към тях. 






Снимките

Проблемът при снимките е подготовката. Тъй като в днешно време всички са в дигитален формат, ще трябва да помислим предварително кои точно ще използваме и какъв формат ни е нужен, за да ги изпратим ако трябва за печат и да ги имаме под ръка, когато ни споходи вдъхновението. Може да използвате каквито снимки пожелаете, макар че самата Беки Хигинс споделя, че Project Life е замислен по-скоро за спонтанни моментни снимки от ежедневието. 


А в следващото видео ще можете да разгледате една от колекциите карти с декоративни елементи и създаването на страница от албум.


Ще спра до тук преди да прекаля с обясненията и видеоклиповете, но в действителност в интернет пространството може да намерите много информация по темата. Явно Project Life манията се разпространява по целия свят с голяма скорост. И има защо. Аз лично препоръчвам да се опита.

Sophie от Картишоците