Our social:

19 януари 2016 г.

Zig Clean Color Real Brush Marker



   Привет, приятели!


   Днес  реших да обърна внимание на едно от моите крафт желания за тази година. Списъкът е дълъг, а не се знае с колко време ще разполагам и дали ще успея да тествам всичко запланувано, но това сега не е от такова значение. 

    Ето ги и тях -  Zig Clean Color Real Brush Marker на Kuretake. Понеже аз обичам да се запознавам с исторически данни, реших и този път да прочета малко повече за фирмата. Ако на някой му е интересно, ето тук може да види хронологията. Само едно ще вмъкна, за да си на пазара от 1902 г., явно знаеш как се прави бизнес... :)
   Съвсем не претендирам, че откривам топлата вода, като Ви презентирам тези маркери,  защото те са отдавна на пазара. Освен това в Youtube.com има достатъчно клипчета, където подробно е обяснено как да се използват и някои от тях ще споделя с вас.
 
  Накратко това са маркери на водна основа. Преливат се много добре, имат супер добра покривност. Накрайникът е тип четка, което ви позволява да нанасяте от супер прецизни линии до доста дебели и плътни такива.  Предлагат се както в сетове, така и като единични маркери. Сетовете са 12, 24, 36, 48 и 60 броя, а пълната гама е от 80 броя. Така че, ако сте решили да притежавате всички,  ще трябва да си закупите сетчето с 60 бройки и отделно останалите 20 цвята.  За тези маркери не се предлагат пълнители с мастило. Така че, свършат ли веднъж, ако не желаем да се разделяме с тях, си купуваме нови.








   С кой сет да започнем, колко маркера да изберем, кои цветове да бъдат?  Въпросите са много и единственото, което мога да Ви кажа, че си е въпрос на лична преценка. Едни обичат бързото оцветяване и ползват 5 – 6 цвята. Други обичат преливането и предпочитат да имат няколко нюанса от един цвят. Трети правят само фонове и то в определени цветове. Хубавото обаче при тези маркери, освен прекрасното преливане между отделните цветове е, че при използването на вода, можете да си получите по-светли нюанси на един цвят. На това ще разчитам и аз, тъй като за сега си имам само 6 броя.
 Моите поръчах от тук. Очакват доставка, защото в момента много малко цветове са налични.
  Кат ми подаде информация, че са налични и в книжарница "Booktrading", но ги няма качени в електронният им магазин.
   Jennifer Mcguire се е постарала да направи едно страхотно ревю и да ни запознае с тези красоти. Вижте го ето тук .
  Ето тук може да видите и клипчетата, които е направила за нас. 

 Докато търсех повече информация и клипчета се натъкнах на ето това. Видях, че има още един модел маркери – Akashiya Sai, подобни на Zig, които обаче се предлагат в доста по-малка цветова гама - 20 броя.







    Можете да видите как се държат двете различни марки при едни и същи техники ето тук.

   Една друга моя любимка - Kristina Werner, ни показва колко красиви надписи могат да се направят благодарение на четката, и не само... :) 



 Това е за днес от мен. Надявам се да успея да снимам поне един завършен проект с новите ми придобивки, преди да изчезна за известно време.


  Росалинда от Картишоците