Our social:

8 април 2016 г.

За журналните карти (journaling cards) и мястото им в картичките.

Привет творящи хора.
Днес ще си говорим отново за journaling cards, или журнални карти ( макар че аз доста време си им виках журналистически карти и се чудех защо ми излизат само някакви събития за журналисти като ги търся в гугъл). Преди сме писали за тях ето тук: http://www.kartishok.com/2015/09/project-life.html заедно с много връзки към безплатни такива карти в нета.
Накратко и с две думи - нещо като тагче, нещо като АТС, размери обикновено 3*4 инча, което ще рече 7,5*10 приблизително. Има и по-големи- направо като пощенска картичка, но те не са толкова интересни.
Източник.

 Софи преди време обясни какво е това Project life (http://www.kartishok.com/2015/09/project-life.html) където тези карти са основна част от проекта. Много примери за карти (ако изпишете правилно името им на английски) може да намерите в Pinterest. (https://www.pinterest.com/explore/journal-cards/). Аз обожавам да си купувам хартии от дизайнерски колекции, които имат такива карти в тях. Също и да си ги разпечатвам сама вкъщи, макар че не винаги нацелвам точните размери. Но тъй като не ги слагам в 'специалноте, ценни и важни джобчета" то не ми е фатално какъв размер са точни.
Ето моите 5 причини да ги обичам толкова:

 •  идеално се връзват като основен акцент, около който може да се завърти цяла картичка. 

  Източник.

   

 • използвам ги като цялостна идея за картичка или арт журнал страничка. Например дъгата-слънцето-бурята в тези по-долу:

Chasing Rainbows Cards by Traci Reed
Източник
 •   Изрязвам ги като тагче за украса на подарък. Особено ако са от серия дизайнерски хартии с по-висок грамаж (190-220 грама).


  perfect size for Project Life 

   

Believe in Magic Little Dinosaur: Cards by Amber Shaw & Studio Flergs
Източник
 • сред тях има много яки надписи, които отново са чудни за "крадене" в тефтера за идеи. 

  freebie friday :: journaling cards » kensie kate:

Free Project Life 3x4 Journal Cards. Links to The First Half of 50 Cards in 50 Days from Katie Pertiet. #projectlife:
 • може да си правиш собствени такива от остатъци от други проекти. 

  Ето едни, които не съм правила аз, но ми се струват доста леснички:

   

  Free Watercolor Journal Cards:
  А ако се занимавате с албуми, скрапук странички или Project life, то тогава няма смисъл да ви убеждавам колко полезни са такива карти. Светът на крафтърите до такава степен ги счита за полезни, че даже е подготвил специален пънч, който да ги изрязва:
  Надявам се да съм ви била полезна. Ако е така - моля споделете нашият блог с приятели за да може информацията да стига до повече хора. Благодарим ви.
  Кат и Картишоците