Our social:

6 юли 2014 г.

sizzix.co.uk пазар - бързо метнати споделки :)ххх

Добра вечер се е оформила навън и на вас ви я споделям.

Понеже видях, че има вълнение по въпроса, се включвам набързо с няколко "споделки" за пазаруването от sizzix.co.uk

Мятам се на доставката първо. Тя като сума зависи от килограмите, които ще докарате с поръчката си. Най-ниската, която съм имала през последните 2 години е 16 евро.

Най-често (на база последните ми 5 поръчки с между 20 и 30 различни по обем и грамаж артикула) е 18 евро и до България, както е написала Софи в предишната публикация. По-висока до към 22 евро и нещо идва, когато купувате от много тежките или по-обемисти - например Bigz XL- продукти.

Относно поръчването. Хубавото на този сайт е, че е в постоянна "промоция".  Тоест в секцията "Promotions" винаги има някаква промоушън. :) Вярно, че няколко пъти годишно има "големи" намаления, но повярвайте ми, през останалото време е доста по-приятно за пълнене на кошници. :) Това, което тече в момента, за съжаление, е доста по-"постно" в сравнение с междинните разпродажби и предходни такива.

Защо казвам, че е по-приятно да не се бутате в голямата блъсканица? Ами, ако се загледате внимателно ще видите едно подобно като настоящото им надписче на началната страница:

"Following our Spring Clean Sale, please allow up to 15 working days for your order to be dispatched. Thank you. "

С подобно надписче, ви уведомяват, че са им необходими близо 2 седмици за да ви ОБРАБОТЯТ поръчката. За самото и идване в България си сложете между 5 и 10 дена след това. Идват с DHL.
Тоест, ако пазарувате в разгара на "голямо" намаление може да си отчакате и близо месец. Не, че е правило, но се случва.

В "междинните" намаления периодично пускат и намалят всичко. Цените понякога стигат дори "дъното". Разбирайте за Bigz щанци (30 - 35 лв. средна цена в България) плащате 3-5 евро...  Еми, при такива цени си заслужава да се нагърбите с голямата цена за доставка си викам аз :)))

За любителите на превозвачите от Англия. Ми, не се пести толкова, защото и до английски адрес има винаги доставка средно по 10 евро. Кашончетата са поне по 3-4 кила, та няма много да се спести.

Гадното при пазаруването тук е, че няма опция за плащане с PayPal (аз лично винги я предпочитам). Но пък за всичкото време, през което пазарувам тук нито веднъж не съм имала проблеми по никакви направления.

Вариантът с поделена доставка, разбира се, между няколко човека винаги е най-добър. Но имайте предвид, че нещата се изчерпват и може (особено по "големите" намаления), макар да сте си поръчали глезотиите и доволно да потривате ръчички в очакване, при изпращането да ви кажат - Сори, ма това ни свърши. Ако пък сте напоръчвали и повече от "свършилите" артикули могат да ви анулират и цялата поръчка.

Друго готино нещо на този магазин е автоматичния "лист" - галерия, който ви се образува в профила. Така, в него точно като в албумче можете да си преглеждате кои артикули имате вече закупени. За такива "тест-изпитатели" ала "пазар на кило" ;)) като мене това си е доста удобно.

Това е европейският магазин на Sizzix. Има и американски брат, в който можете да видите и много други артикули, които в Европата ги няма. Това само за инфо.

Не знам какво още да ви разправям за този магазин, стана ясно, че е един от сериозно предпочитаните в списъка ми от задграничи изкусители. :)
Ако имате още въпроси - давайте, колкото мога (пиша само за неща, за които имам свой опит) ще помагам.

Надявам се ви е било полезно. Все още пиша "Видове шаблони", но надявам се скоро да я пусна.

Хайде на слука на всички и до скоро :)ххх

shMe от Картишоците

4 comments:

Sophie каза...

мерси за изчерпателната информация, Шми. Да си кажа честно и аз съжалих, че няма PayPal, толкова по-удобно е отколкото да си търсиш кредитната карта, а ако откаже както моята и трябва да молиш мъжа си да си даде неговата- е тогава става голямото предизвикателство. :)) Ще хвърлям от време на време поглед на разпродажбите, като казваш, че има постоянно. Цените са наистина толкова добри- примерно папките бяха по 1,50 евро повечето!, че си заслужава да платиш по-висока доставка, а ако може и да се комбинираш с някой, още по-добре.

Unknown каза...

Има ли място, където се обсъждат общи поръчки?

Kati каза...

доколкото съм виждала, в фейсбук в Консорциума на картичкофуриите, девойките правят общи поръчки.

Unknown каза...

Благодаря, ще следя по-редовно групата! : )))