Our social:

6 юли 2014 г.

Sizzix- папки и шаблони- първи впечатления

Здравейте,

...и нека първо поясня- не, това не е реклама. ;) 
Искам да споделя голямата си радост от кашончето, което пощальонът ми донесе днес и ме накара да се почувствам като малко дете на Коледа. :) Поръчката беше свързана с голямото намаление при Sizzix, от което двете със Снежи не успяхме да се въздържим да не се възползваме.
И ето какво има в него- да те засърбят ръцете, само като ги гледаш: 
голямо количество папки за релеф, различни видове шаблони за рязане и комплекти.




На пръв поглед продуктите изглеждат просто от класа- опаковките, етикетите, дизайните-  за всичко е помислено и изпипано. И разбира се след като ги посъзерцавах известно време, дойде моментът, в който реших да ги тествам, но и да документирам резултати, за да мога да споделя впечатления с вас.

Папките за релеф

Честно да си призная не съм особен фен на папките, може би защото не съм ползвала особено досега, а и не съм си купувала такива. Не съм веща в тънкостите при творенето с тях, но след толкова придобивки сега със сигурност ще поразгледам за съвети и вдъхновения. Специално от папките съм с много добро впечатление. Има страхотни дизайни за всеки вкус и повод. Аз лично се влюбих в тази със зъбните колелца.



Шаблоните за рязане

Имам един шаблон от този тип лента- цветята на Tim Holtz и съм много доволна, затова и реших да си поръчам такива. Дългите се оказаха безпроблемни, дори детайлните заврънтулки много лесно се изрязоха и отделиха. Но при малките срещнах затруднение при изрязването на детайлите, което може би ще се избегне с използването на подходящата подложка (нека тук по-опитните се намесят със съвети), аз лично взех един от гумените листове на сина ми, предназначен за изрязване и апликации, сгънах го на няколко пъти и го мушнах под шаблона, между плоскостите, с коетo постигнах известен успех, но не и максимален.



Комплекти- шаблони, папки и печати

Поръчах си два комплекта и бях много развълнувана какво ли точно ще представляват. Честно казано останах леко разочарована. Може би изискват известно време тренировки, но от първия път резултатите се оказаха не особено впечатляващи. Така например комбинацията папка и фонов печат, което звучи, а и на картинка изглежда страхотно, изисква особена прецизност и точност. При мен и двата опита да уцеля с папката печата се оказаха неуспешни.


Комбинацията от печат и шаблон за рязане се оказа малко по-добър вариант, като изключим отново трудностите, които срещнах при рязането на детайлите с шаблона и този път усилията ми се оказаха неуспешни. Въпреки това останах впечатлена от комплекта и със сигурност ще влезе в употреба скоро.



Това от мен накратко. Може би не съм ви била дотолкова полезна и може би съм ви объркала, надявам се по-скоро съм ви оставила малко материал за размисъл, а защо не и за дискусия.
Повече за папките от мен веднага, след като посъбера нужните материали и знания. А до тогава ще чакам с нетърпение следващата полезна статия на Шми за шаблоните.

Поздрави и бъдете вдъхновени.
Sophie

4 comments:

Deni каза...

Честити придобивки, впечатляващи са всички неща.Аз също имам проблем при изрязване с детайлните шаблони. Прави ми впечатление, че когато сложа шаблона в края, резултатът е по-добър. Не знам каква е причината, може би в машината или в това, че горната плоча е доста деформирана вече. Ако някой е по-вещ, моля да сподели. А каква беше цената на доставката?

Sophie каза...

Дени, до Мюнхен, където двете със Снежи живеем, беше 18 евро, за България може би също е толкова, не съм сигурна, трябва да се види на сайта. Доста скъпа доставка, но се компенсираше от невероятно ниските цени при разпродажбата.

Em каза...

Дени, до България е близо 45 лв. доставката. Но ние се събрахме и излиза по 5 лв на човек, което вече е доста приемливо.

Kati каза...

До България винаги има варианти с превозвачите - там си е жива далавера :)