Our social:

24 юли 2014 г.

Играта 8: Онлайн програма за обработка на снимки и колажи от Julka

Днес е ред на подаръка на Юлето. Тя е избрала за нас (и вас) презентация на онлайн програма за обработка на снимки. Много уместно и полезно ми прозвуча, вижте го и вие.
 
Здравейте, сладурки :)
Доста рядко се появявам с необятно пространство на картичкомишоците, но може да е полезен урока за някой начинаещ творец :) Доста полезни неща прочитам при вас и се радвам че ви има :) въпреки че рядко оставям коментари :(
Поздрави,
Юлия
http://julka84.blogspot.com/
 
Здравейте, Картикофурийки, Картичоци и Мишоци
Доста рядко правя нещо, но скоро/от около 5-6 месеца/ намерих един сайт и съм много доволна че бързо и лесно можеш да си направиш колаж от снимки, или това което мисля да ви покажа шаблон за поздравления/ваучери или каквото ви дойде на ум.
Таааа сайта е http://www.pizap.com/
1. Регистрация много лесна, ако имате вече направена в някой от следните социални мрежи Facebook, Google +, Twitter
clip_image002
а ако нямате може да се регистирате, цъквате най отдолу където пише Don`t have an account? Sign up
clip_image004
Бързо и лесно попълвате username /потребителско име/, password /парола/, e-mail и потвърждение на e-mail. Не съм сигурна, тъй като не съм се регистрирала така, мисля че праща mail за потвърждение. Има една секция за Community – там предлага ваши приятели, които също използват piZap.
clip_image006
2. Така след като сме преминали успешно регистрацията започваме с началния екран и това какво искаме да правим . Цъкваме в секцията Start new и се появяват възможностите какво ще редактираме. Снимки, wallpaper-и и каквото ви дойде на ум.


clip_image008
Collages – колажи страшно много варианти, има във формата на квадрат, правоъгълник /портрет и на ландскейп/, кръг, сърце, триъгълник, звезда и още много....
clip_image010
Edit Photo – имаш няколко варианта от къде да качиш снимката.
clip_image012
а за обработка, можеш да избереш Auto – Fix, или ръчно да промените контраст, насищане на цвят, яркост, оттенък.
clip_image014
Забравих да кажа че има една иконка с едно момиче /след иконката с буквата Т/ там може да сложите снимка и да изрежете само едно нещо /елемент или човек от една снимка и да го насложите на тази която обработвате в момента/.
леко не го обясних добре J ама като го направите един два пъти ще стане
Facebook Timeline Covers – Според мен, най добре е да се използва само правоъгълната форма, тъй като има вероятност като се качи снимката във фейсбука, ще бъде изрязана.
Twitter Header Cover – нямам акаунт и не знам къде се слага точно
clip_image016
Draw – не съм го използвала за скромните 4-5 месеца от както открих сайта
Backgrounds – доста голям набор от картинки, има най – различни, разделени тематично, удобство за бързо и лесно да си изберем от къде да започнем.
Selfie – може бързо и лесно да си направите Селфи J има и функции за обработка.
clip_image018
Такаааа, показах ви какво може да се прави, а сега ще покажа аз за какво го използвам
Отварям си нов Background, избирам TAB не знам как е на български  Holidays
clip_image020
Избрах третата картинка
clip_image022
От долу под картинката има Crop – изрязва във формата на квадрат, правоъгълник ландскейп или портрет. До него са цветовете, яркост и наситеност, след това е бутон за завъртане, може огледално във вертикална и хоризонтална посока.
След това цъквам на ТАВ –а ц цветенцето и сърцето, много много стикери малки картинки подредени са по секции, за по лесно търсен. Аз избирам за рожден ден J
clip_image024
Така и тук идва момента на вашето въображение, аз измайсторих това J
clip_image026
След това с друга програма, написах Ваучера, който подарихме за Рожденния ден на една малка принцеса. Единсвеното лошо, в това е че не приема текста да е на КИРИЛИЦА .
Дано не съм ви отегчила 
ЧаоОоООоо

3 comments:

Plamnito каза...

Дори ми стана много приятно и се върнах във времето, когато правехме колажи от готови темплейти в разни сайтове. Тук е още по-интересно - създаваме си ги сами. Какво пък?! След време може и с това да се занимаваме! Щуро купонясване желая на всички!

Angel Heart каза...

И аз я изпробвах супер е Даже запазих някои картинки които после може да принтирам и да използвам вместо дизаинерска хартия

Elena Petrova каза...

Програмата е страхотна.Благодаря за статията !