Our social:

29 юли 2014 г.

Играта 11: Маргаритките на Течето

 Течето ни е гостувала и преди - винаги с чудесно поднесени уроци, които са подходящи както за любители с много желание, така и за дърти кучета в картичкоправенето. Можете да видите нейните хортензии и макове в линковете по-долу, а днес темата е МАРГАРИТКИ.
 БГ феи с идеи: Уроче за хортензия от Течето 
Красотата на цветята - урочето на Течето.
Безотпадни технологии - маргаритки
Поводът да направя тази публикация е първият рожден ден на Картишоците - честито момичета, желая ви да сте все така забавни и полезни.
Ще започна с малко предистория - сдобих се с този шаблон на Сизикс и естествено веднага го пробвах - реже много хубаво, но не това е темата ми.

При рязането освен основните елементи изпадаха и множество, ама наистина множество страхотно оформени отпадъци - малки кръгчета, които могат да се ползват за снежинки (и които рядко изпадат сами от шаблона), "вдлъбнати квадратчета" -за мозайки и листенца. Най-лесно е да се метнат в коша - вариант до който прибягвам в съвсем краен случай; могат да се използват за направа на рециклирана хартия - това вече звучи по-добре, нали :-) и накрая това което аз направих - грижливо събрах елементчетата с форма на листенце и се захванах да правя маргаритки.

За основа използвах пънчнато зелено слънце. На всеки от лъчите му залепих по едно листенце и след изсъхване оформих с инструмент за ембос. В средата на всяко цветче залепих по една рошава куилинг тичинка и маргаритките грейнаха на тази картичка. Може да се залепи и друго в центъра - перлички, камъчета, тичинки, брадс, копче ... както ви харесва!

Принципът е същия и с отпадъците на  множество бордюрни пънчове - тук цветчетата съм правила по същата схема с малка маргаритка в основата.





1 comments:

Bimba каза...

Така е! Нищо не трябва да се изхвърля! Страхотна безотпадна технологията ти за маргаритки! :)