Our social:

25 юли 2014 г.

Играта 9: Фон с акварелни боички от Мари

Мари ни гостува веднъж вече с прекрасните си цветя, но днес е подготвила още един урок за нашата игра.
Здравейте мили Картишоци! И всички останали , които се отбивате при мен!
Аз ви писах вече едно писмо, че даже и две(надявам се да сте го получили). И най-сетне днес загрях, че трябва да си напиша урока в моя си блог. Или поне видях , че така са направили други творящи дами. Дано този път да съм разбрала правилно как точно трябва да ви поздравя.
Искам отново да ви пожелая да сте все така дейни и забавни и мноого полезни и усмихнати!
Ето вече на темата .
Ще се опитам да обясня техниката за фон с акварелни бои . Боичките са на дъщеря ми , съвсем обикновени, руски . Водят се меден акварел.Виждат се на ттретата снимка .Най-напред си забърквам цвета, с който ще накапя  листа. Трябва да има достатъчно вода , за да може да се капят големи капки . 


След това  пръскам , където ми се хареса, като редувам цветовете. 

Първо е сивото, после зеленото и синьото. След като се покапе по листа, го вдигаме на нивото на устата и духаме с всичка сила, в посоката , в която искаме да се разтече боята. 



На снимка се вижда резултата с вадичките от трите цвята.

Може да го направите с колкото цвята решите. 
Това е съвсем проста техника, а цветовата гама е неограничена, нюансите също, всичко зависи от вас.
Следващата стъпка е напръскването със ситни капчици. Тим Холц има един много специален уред, дето се прикрепя към дистрес маркерите за да се получи този ефект. Според мен не по -лоша работа може да ни свърши една съвсем обикновена четка, от тези най-лошите , дето ги продават в магазините по 1 лев. Те са с твърд косъм( или по-точно пластмаса някаква)и хич не стават за рисуване. Никой уважаващ себе си художник няма да ги погледне. Но пък са идеални за тази задача. Потапяме в предварително приготвената боя( както за предишната задача, но не толкова разводнена), хващаме четката с едната ръка, с пръст обръщаме космите на четката,в посока обратна на листа  и пръскаме  от растояние. 

Цветът , големината и гъстотата на пръските, зависят от вас-експериментирайте!
Ето го крайният резултат от двете техники:


Това е от мен.Надявам се да ви хареса и да ви е забавно.
Поздрави и прегръдки!