Our social:

20 юли 2014 г.

Пачуърк с печати

Днес съм ви приготвила еднo лесничко уроче за фон на картичка. Идеята ми хрумна докато се чудех какво да направя за тазседмичното предизвикателство при Фуриите -
Картичкофурийско предизвикателство 226 - "Картичка тип пачуърк".
Задава го  Соня и на мен страшно ми допадна. Много харесвам съшитите от разноцветни парцалки юрганчета и фонове от малки остатъци хартия,  но вчера реших да тествам как ще изглежда такъв фон с различни по цвят мастила и един и същ фонов печат.
За целта си изрязах нещо като шаблонче, което да ми позволи да мацам направо върху основата.
patchwork3
Така мога на случаен принцип да подбирам цветове, за да не са един до друг. Размера на “шаблона” е  15/15 см, колкото е и моята основа.
Първоначално обмислях да са различни фонови печати с един цвят мастило, но после смених концепцията и го проиграх с един и същ печат (от мързел, не ми се ровеше за другите печати).

patchwork4
Стана супер бързо и лесно.
patchwork6

patchwork9
Ето и самата картичка, с няколко декорации отгоре и. Направих и още една подобна – само че с дистрес мастила предимно в кафявата гама, може да я видите в Къщичката ми.
А сега ви каня вие да покажете как се справяте с пачуърк фоновете – сигурна съм, че има какво още да науча от вас. И не забравяйте – до понеделник вечер може да се включите в Предизвикателството на Соня в Картичкофурии. Чакам ви там.
Кат от Картишоците

1 comments:

Соня каза...

Много оригинална картичка .Благодаря ти,че се включи в предизвикателството и за отделеното време за обяснение как да си спретнем набързо нещо интересно.