Our social:

5 май 2016 г.

Лесна украса за покоите на принцеса

Случвало ли ви се е да се чудите какъв подарък да направите за малка госпожица, така че да остане очарована и да се влюби в подаръка?
Предлагам Ви тази лесна украса за принцески покои. Искам да Ви уверя, че и големите принцеси се радват на всякакъв шейкър елемент на дрънкалка ;)
Вижте сега сами, колко лесно може да се направи и колко ефектен "уау" ефект може да бъде постигнат.

Използвах разглобяема прозрачна плексигласова топка с диаметър 8 см, която може да бъде намерена в повечето крафт магазинчета. 

1. Принтиране(отпечатване), оцветяване и изрязване на подходяща картинка. Моята картинка е принтирано дигитално изображение, което може да бъде намерено тук. Вие разбира се може да изберете каквато си решите и не е задължително да има тези концентрични кръгове.
При принтирането съобразих размера на външния кръг на картинката така, че да пасва с вътрешния диаметър на топката. Повече за дигиталните печати може да прочетете в статията на Кали и в списък с магазинчета за подобни изображения и още и още информация.
За оцветяването на картинката избрах розово, разбира се. Оцветих две картинки. При изрязването оставих тези "ушички", за да мога да наглася картинката точно на мястото ѝ.
На снимките виждате водоразтворими или дистрес маркери на Тим Холц, които могат да бъдат заменени с всякакъв друг вид вид оцветяващи средства. Идеална работа биха свършили дори цветни моливи или флумастерите на децата, само трябва да предвидите по-плътен картон за оцветяването с флумастерите.
.
 2. След това покрих обилно и двете картинки с глоси акцент(дъждовни капки). Това може да бъде заменено с лакиране или фиксиране с някакъв медиум. Целта е да се запази изображението от предстоящото триене на пайети и мъниста в него. Тази защита може и да бъде пропусната, разбира се. 
А ако тепърва прохождате в дебрите на крафт-хобито ни и се чудите какви се тези термини, може да прочетете повече в Речника на новите думи в Картишок. 
Залепих картинките една за друга, като внимавах да са еднакво ориентирани в горната им част.


 3. Подготовка на елементите за декорация и пълнеж. Използвах мънистата от една скъсана гривна за едната половина.
 А за другата купих мъниста в тон с цвета на картинката.
 Нещо не ми допадна само с мъниста, та добавих пайети и нарязах малки цветчета с пънч, като "докарах" цветовата гама с дистрес мастило. 
Пак ще вмъкна нещо - в случая оцветяването на хартията никак не е задължително. Вие може предварително да подберете хартиите според цвета на картинката си или обратното - да си изберете цветове, в които да оцветите картинката според хартиите, мънистата и/или пайетите, с които разполагате.


 4. Дойде моментът на сглобяването. За целта използвах същия глоси акцент на Лорка. Вие може да използвате каквото лепило имате, стига да сте сигурни, че при изсъхване става безцветно и е предназначено за пластмаса. 
Изсипах тъмните елементи в едната половина, ето в тази.
Намазах внимателно мястото, където щеше да се допира картинката и я наместих. Зачаках да изсъхне добре, преди да разклатя затворената вече половинка, защото може да залепнат елементи за лепилото.


 
След това намазах каналчето в сглобката с глоси акцент и събрах двете половини.

5. Декорация отвън.  Аз вързах панделка и дантелка, а вие можете да декорирате както Ви харесва. Ако случайно се случи кръглите картончета да не стоят много прави, бихте могли да ги скриете, като облепите мястото на сглобка с тънка панделка. Аз реших да оставя моите открити, защото ми харесва как стоят. Ето я отново от всички страни.


Направете Ваша декорация и ни я покажете, а ако изберете розово за принцеси, напомням Ви, че този месец в Картишок-блог за предизвикателства празнуваме рожден ден с розови усмивки и можете да се включите във веселбата, че и да си тръгнете с подарък ;)
ваша: Ирена от Картишоците